Intimkirurgi er behandlinger som fokuserer på forbedring av plager på de ytre genitalia hos kvinner.
Intimkirurgi har blitt et skyggebelagt tema som det for mange er vanskelig å snakke om, ta opp som et tema og ikke minst søke råd om for eventuelle behandlinger. Mange kvinner opplever daglig ubehag med friksjon/gnagsår ved bruk av undertøy, sårhet etter lange dager på kontoret samt plager i treningssituasjoner.

Ubehag og sjenanse i intime situasjoner med de som står en nærest er for mange kvinner også utfordrende og påvirker for mange selvfølelsen og evnen til å føle seg trygg. Kvinners underliv består av 2 sett med kjønnslepper:

    • De ytre – Labia majora – med behåring
    • De indre – Labia minora – ikke behåret med en viktig beskyttende funksjon av vaginalåpningen og urinrørsåpningen samt at den produserer sebum ,en oljelignende væske, som beskytter og smører de underliggende strukturene.

Intimkirurgi er behandlinger av enten ytre eller indre kjønnslepper hos pasienter som opplever plager som nevnt og det foreligger indikasjon for inngrepet etter samtale og undersøkelse.

Intimkirurgi del 2

Intimkirurgi på de indre kjønnslepper:
– Involverer en permanent reduksjon i størrelsen av kjønnsleppen i den grad nødvendig så plagene til pasienten forsvinner.
– Dette er et lite inngrep som mange gjør i narkose og lukkes med sting som går bort av seg selv.
– Pasienter kan etter inngrepet leve som vanlig men må avstå fra trening og intime situasjoner til operasjonsområdet er tilhelet.

Intimkirurgi på de ytre kjønnslepper:
– Involverer enten reduksjon av volum – liposculpturering via små innstikk uten arrdannelse.
– Eller volumøkning der man kan transplantere fett fra andre steder på kroppen for å gi ønsket fylde eller utjevne forskjeller.
Intimkirurgi har fått et ufortjent dårlig rykte da mange jenter opplever plager som påvirker dagliglivet i større grad enn det våges snakke om. Ved plager er behandlingen lite inngripende, permanent og forbundet med lite plager.

Martin Jørgensen.