Fettransplantasjon

En typisk fettransplantasjon er et svært populært inngrep som innebærer å flytte overflødig fett fra et sted til et annet. Mange henter for eksempel fett fra rumpe eller lår, og bruker dette til enten å forstørre brystene, slette ut rynker i ansiktet og mer. Slike inngrep må ofte utføres i flere omganger slik at fettcellene overlever transplantasjonen.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Fra et sted til et annet

Fettransplantasjon er et inngrep som øker i popularitet. Med fettransplantasjon kan man gjøre både mindre og større inngrep. Eksempelvis kan man forstørre brystene eller jevne ut rynker og linjer i ansiktet. Man kan også bruke dette til forstørring av rumpe og lepper, eller jevne ut defekter etter tidligere operasjoner og skader. Man benytter seg da av ditt eget fett som hentes fra et annet sted med overskudd. Det er ikke alltid mulig å transplantere så store mengder fett som ønskelig i en operasjon, fordi fettcellene ikke overlever uten kontakt med vevet rundt. Derfor må fettransplantasjonen noen ganger gjøres i flere omganger.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse. Operasjonsområdet vaskes sterilt. Vi henter gjerne fett fra mage, hofter og lår. Fettet suges ut med tynne kanyler og behandles i en egen prosess før det sprøytes inn i de aktuelle områdene.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og har fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før operasjonen, og ikke begynne igjen før 4 uker etter. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Områdene hvor vi har hentet fett fra og områdene vi har transplantert det til, vil være hovent i noen dager, men lite preget av smerter. Det endelige resultatet kan ofte ikke bedømmes før etter noen måneder, men du vil allerede etter par uker få en god indikasjon på hvordan det blir. Det vil være individuelle retningslinjer i forhold til hensyn du skal ta etter operasjonen, avhengig av hvilken operasjon du har vært igjennom. Det vil bli forklart deg både under konsultasjonen og etter operasjonen.

Det er generelt få komplikasjoner. De vanligste er ujevnheter i de transplanterte områdene. Ofte vil disse gå seg til i løpet av de første månedene, noen ganger vil det kreve et nytt inngrep med “påfylling” av fett.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg