Laserbehandling

Med CO2-laser behandler vi solskader som pigmentflekker og fine rynker. Behandlingen styrker hudens bestanddeler (collagen) slik at man oppnår en generell hudforbedring.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Laserbehandling

Du bør være frisk og ikke ha noen form for infeksjon (kviser, herpes) i ansiktet. Du bør unngå direkte sollys de første 3 månedene etter behandlingen og bruke solbeskyttelse med høy solfaktor (Faktor 50). Benytt i tillegg også solbriller/hatt hvis du oppholder deg i områder med sterkt sollys. Disse forholdsreglene er viktige å følge for å unngå pigmentforandringer. De første dagene etter behandlingen vil huden væske og ofte være preget av punktblødninger. Det vil ta ca. 1 uke før huden er tilhelet. Huden er fortsatt er rødt og glatt, men væsker ikke lenger. Nå kan man anvende sminke. Rødheten kan til en viss grad vedvare i flere måneder, men vil avta med tiden. Man vil ofte føle seg mer rød ved anstrengelser, stress og ved alkoholinntak.

I perioden etter behandlingen vil du være avhengig av å smøre huden etter et system som vi vil tilpasse for deg, litt avhengig av hvor omfattende behandling du har fått. Etterbehandlingen vil bestå i å tørke av hud som flasser og påføre kremer. Det er viktig at du ikke har brukt A-vitamin tabletter siste året før behandling.

Viktig å vite før en laserbehandling

Med CO2-laser behandler vi solskader som pigmentflekker og fine rynker. Behandlingen styrker hudens bestanddeler (collagen) slik at man oppnår en generell hudforbedring. Dette vil resultere i en foryngelse av utseendet. Laserbehandling kan gjøres i lokalbedøvelse eller lett narkose. Laser har liten effekt på dype rynker, men kan ha en viss effekt på løs hud, spesielt svarende til nedre øyelokk. De vanligste områdene å behandle er rundt munnen og under øynene. For generell hudforbedring kan laser brukes i hele ansiktet. Det er i hovedsak lyse hudtyper som egner seg for laserbehandlingen, mørke hudtyper er mer utsatt for pigmentforandringer. Vi bruker ofte laser som tilleggsbehandling ved andre ansiktsoperasjoner som ansiktsløft, panneløft (brynsløft) og øyelokksoperasjoner. Man kan velge grad (dybden) av effekten ved å variere innstillingene på laseren eller å behandle samme område flere ganger i samme seanse. Dypere behandling gir tydeligere resultat, men også noe lengre «nedetid» (tid med rød og væskende hud).

På Klinikk Haukeland bruker vi en ny og moderne fraksjonert CO2-laser. Laser er lysimpulser som sender energi ned i huden. Fordelen med å bruke en fraksjonert CO2-laser er at denne i motsetning til konvensjonell CO2-laser etterlater små felt av frisk hud mellom de behandlede områdene. Dette forkorter tilhelingstiden og reduserer risiko for pigmentforandringer.

Øyebrynsløft hos Klinikk Haukeland

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket, usminket og uten smykker/piercinger. Du skal ha tatt forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Benytter du andre typer blodfortynnende medikamenter må du avtale bruken av disse med kirurgen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E, D, K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før operasjonen, og ikke starte igjen før 4 uker etter. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen tilheling. Vi anbefaler deg å kjøpe en stor flaske med sterilt saltvann og sterile kompresser på apoteket. Dette skal du bruke til å tørke bort hud som flasser av den første tiden. Videre bør du kjøpe en stor tube hvit renset vaselin og en tube rød Apobase.

Etter operasjonen overflyttes du til oppvåkningsavdelingen. Her blir du servert lette forfriskninger og du får også smertestillende dersom du har behov for det. Etter 1-2 timer er du som regel utskrivningsklar, og vi kontakter den personen du har avtalt henting med. Det er viktig å holde huden fuktig og myk hele tiden etter operasjonen. Du smører med vaselin så snart du føler det blir tørt. Et par ganger om dagen skal kompressene skal dynkes i saltvann og legges på huden og la de ligge i 20-30 minutter. Deretter stryker du av løs hud med dette før du smører med vaselin igjen. Dette gjør du i 3-4 dager. Du kan dusje dagen etter behandlingen. Det gjør ingenting om det kommer vanlig lunkent vann, mild såpe og sjampo på området. Bare skyll det av. Etter ca. en uke har huden vanligvis «tørket opp» og du kan gå over til Apobase. Er det fortsatt områder som er fuktige fortsetter du å benytte vaselin. Når huden har tørket opp kan du begynne å bruke dekkrem.

Hudinfeksjon og herpesutbrudd kan inntreffe, men dette er svært uvanlig. Vi gir deg forebyggende behandling for å unngå dette. Du kan få pigmenteringer (brune flekker) dersom du i behandlingsperioden utsetter deg soleksponering. Dette vil normal bli borte etter en tid, den prosessen fremskyndes med en krem for bleking.

Rødhet kan bestå over lengre tid, se ovenfor.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.