Brystløft

Noen ganger vil det være ønskelig med en oppstramming, forming og løft av brystene. Noen ganger kan brystene ha blitt slik gjennom svangerskap, i forbindelse med vektendringer eller ganske enkelt medfødt slik. Det finnes flere teknikker for denne operasjonen, men den vanligste teknikken ved Klinikk Haukeland vil være med et såkalt “ankersnitt”. Det vil si med arr rundt brystvorten, fra brystvorten ned til folden under brystet, samt i selve folden under brystet. Noen ganger vil det være aktuelt å kombinere brystløftet med å legge inn en silikonprotese for mer fylde og form.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Hvorfor brystløft?

Mange av våre tidligere pasienter har hatt et ønske om å stramme opp brystene særlig i tiden etter svangerskap eller i forbindelse med vektendringer og andre kroppslige utviklinger. Den vanligste teknikken hos oss er et så kalt «Ankersnitt». Illustrasjonen ved siden av viser hvordan dette utføres. I forbindelse med et brystløft velger mange å kombinere dette med å legge til en brystprotese for mer fylde og form.

Brystløft

Hvem kan opereres?

Brystløft med proteser kan tilbys alle over 18 år som er friske, inngir forståelse av det som skal skje og ikke har høy arvelig risiko for brystkreft.

  • Medikament-/stoffmisbrukere, psykisk ustabile pasienter og pasienter med klart urealistisk forventningsnivå kan ikke opereres
  • Pasienter med aktiv spiseforstyrrelse  kan ikke opereres. Er du under behandling/ kontroll for denne tilstanden og ønsker operasjon, bør du ha skriftlig  erklæring fra din behandler som begrunner behovet.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Du kan gjerne ta med deg bilder av bryst som du synes er fine. Det kan gi oss en ledetråd i forhold til hva du ønsker. Det vil likevel aldri se ut akkurat som på bildet. Like viktig er det å forstå at sammenlikninger med andre ikke sier noe om hvordan en type protese vil se ut på deg. Sagt på en annen måte, den sikreste måten å bomme på det du ønsker er å ville ha samme protese som en venninne. Enhver protesetilpassing er helt individuell og kan ikke overføres til andre. Generelt tilstreber vi en naturlig forstørring basert på utgangspunktet.

Ønsker du å utsette betalingen?

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Selve operasjonen varer 2-3 timer og gjøres i narkose kombinert med lokalbedøvelse. Her fjernes overskytende hud og brystet formes mer rundt og løftes opp. Det vil bli sydd med sting innvendig i huden som blir borte av seg selv. Du vil få arr rundt brystvorten, fra brystvorten til folden under brystet og i selve folden under brystet. Arrene blir normalt som tynne streker og blekes med tiden så de ikke blir så synlige. Du må bruke tape over arrene i 3 måneder for å bedre arrdannelsen.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen.

Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E, D, K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før og etter et brystløft. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du vil ha fått på deg en sports-BH. Overkroppen holdes litt høyt i sengen. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Dagen etter operasjonen kan du fjerne den løse kompressen (bandasjen) som ligger i BH’n og kompressen på brystvortene. Tapen over arrene skal ikke fjernes. Det er vanlig at tapen er litt gjennomtrukket av størknet blod. De første dagene skal du ta det mest mulig med ro- Du skal belaste armene dine minst mulig og forsøke å sove med overkroppen litt hevet. De første 2 ukene bør du begrense bruken av armene til å stelle deg selv og spise.  Du kan dusje etter 4 dager. Du skal ikke kjøre bil selv den første uken og i alle fall ikke kjøre bil selv så lenge du bruker sterke smertestillende medisiner. Etter 2 uker kan du stort sett bevege deg normalt, men ikke belaste armene over skuldernivå, og ikke løfte tyngre enn 10 Kg.

Sports-Bh’n skal være på dag og natt de første 4 ukene, kun tas av når du dusjer. Etter de første 4 ukene holder det å bruke sports-BH’n på dagtid hvis ikke annet er avtalt.  Du kan begynne å trene forsiktig etter 6 uker (ikke benkpress og lignende) . Etter 3 måneder kan du begynne å bruke andre BH’er enn sports-BH, hvis ikke annet er avtalt. Du bør utover det bruke sports- BH så mye som mulig, Tapen over arrene skifter du selv første gang etter ca. 10 dager og etter det ca. hver annen uke i 3 måneder. Dette for å bedre arrdannelsen. Den første hevelsen etter operasjonen vil gradvis avta de første ukene. Generelt vil brystet “henge seg til” i løpet av det første året. Tendensen til heng i brystet er individuell og kan variere mye. Generelt kan man si at store, tunge bryst henger seg mer til/fortere enn små.

Det er generelt liten komplikasjonsfare. Infeksjoner er en sjeldenhet. Vi gir også antibiotika forebyggende. Faren for komplikasjoner er størst første døgnet. Det vil stort sett dreie seg om en blødning i det ene brystet. Det vil ofte skje i løpet av de første timene etter at du har kommet hjem. Du vil i så fall oppleve at det ene brystet hover mer opp enn det andre og er mer smertefullt. Denne forskjellen vil stort sett være veldig tydelig og ikke til å ta feil av. Du må i tilfelle dette skjer ta kontakt med klinikken, eller din kirurg direkte hvis dette skjer utenfor klinikkens åpningstid.

De som er sammen med deg det første døgnet må da bringe deg til klinikken etter nærmere avtale. Dette vil ikke ødelegge det endelige resultatet. Det vil stort sett alltid være en sideforskjell vedrørende hevelse og smerter. Det er helt vanlig og kan avventes. Får du imidlertid en blødning som ovenfor beskrevet, vil du normalt ikke være i tvil. Noen ganger dersom det er tvil, vil vi be deg sende bilde på SMS og vurderer også ut i fra det.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.