Lårplastikk

Hudens elastisitet minker med alder, men også med overvekt og eventuelt påfølgende vekttap. Dette kan på lårene komme til uttrykk som løs hud som også ofte kan lage et friksjonsproblem.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Lårplastikk

Hudens elastisitet minker med alder, men også med overvekt og eventuelt påfølgende vekttap. Dette kan på lårene komme til uttrykk som løs hud som også ofte kan lage et friksjonsproblem. Dette kan ofte løses ved lårplastikk. Mange plages også av at klær sitter for trangt i området eller at buksene slites på innsiden av lårene. Andre ganger føler man ganske enkelt at det er uproporsjonalt mye hud og fett der. Noen ganger kan man også ha et rent fettdepot (fettoverskudd) som kan behandles med fettsuging alene. Ved lårplastikk fjerner man både overskytende hud og fett. Dette etterlater et arr fra lysken og ned på innsiden av lårene. Arret blir normalt tynt og lite synlig.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse. Vi starter med å fettsuge på innsiden av lårene og fjerne det overskytende fettet. Etter dette fjerner vi huden og syr sammen med innvendige sting som ikke skal fjernes. Vi legger en tape-stripe over arret og en lett komprimerende bandasje.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for  blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 2 uker før og etter operasjonen. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du vil eventuelt få på en body/kompresjonsplagg.  Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem(eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Du skal bruke tettsittende plagg på lårene eller kompresjonsplagg i 4 uker. De første 2 ukene skal du prøve å begrense belastningen til det mest nødvendige og ikke gå langt eller trene. Etter 2 uker kan du begynne å normalisere bevegelsen/belastningen, men ikke trene før det har gått 6 uker. Tapen som vi har satt på skal byttes etter 2 uker, deretter med ca. 2 ukers intervaller inntil det har gått 3 mnd. Dette for å bedre arrdannelsen.

Alle kirurgiske inngrep innebærer en generell risiko for infeksjoner , blødning og uheldig arrdannelse.Den er i denne sammenhengen lav. Noen ganger vil såret i nærheten av lysken kunne sprike litt, men vil normalt lukke seg av seg selv etter en tid.  Du kan oppleve noe nedsatt hudfølelse i det opererte området, men den vil i stor grad bedre seg etter noen måneder.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg