Armplastikk

Hudens elastisitet minker med alder, men også med overvekt og eventuelt påfølgende vekttap. Dette kan på overarmene komme til uttrykk som et heng på undersiden av overarmen (også kalt “grevinneheng”).

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Armplastikk

Noen ganger kan man også ha et rent fettdepot (fettoverskudd) som kan behandles med fettsuging alene (se eget tema fettsuging/ liposculpture). Ved overarmsplastikk fjerner man både overskytende hud og fett. Dette etterlater et langsgående arr fra armhulen ned til albuen.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Man kan grovt sett dele inn i to metoder for ansiktsløft. Den ene er et rent hudløft/oppstramming uten å gjøre noe med de underliggende strukturene (bløtdelene). Denne metoden har en mer kortvarig effekt fordi huden raskt blir slapp og tøyer seg. Den mer vanlige og varige metoden strammer også de underliggende strukturene (SMAS). Dette er den foretrukne metoden ved Klinikk Haukeland. Selve operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse og tar ca 3 timer. Det legges et snitt i den behårede delen av tinningen, ned foran øret, rundt øret, under og opp til hårfestet bak øret. Slik blir snittet knapt synlig. Vi fjerner ikke hår i forbindelse med operasjonen. Det legges normalt en liten silikonslange inn under huden for å drenere blod og sårvann de første 1-2 dagene. Vi syr vanligvis med sting som skal fjernes etter 1 og 2 uker. Du får også en lett hodebandasje de første dagene. Hvis vi har utført halsløft/stramming av halsmuskelen, velger vi ofte å gi deg hodebandasje i 1 uke.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og har fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før, og ikke starte igjen før 4 uker etter et ansiktsløft. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til, vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Vanligvis er det lite smerter forbundet med et ansiktsløft. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-3 timer. Vi kontakter dem du har avtalt henting med.

Det er viktig å ta det med ro. Du skal ikke løfte tunge ting eller bøye deg mot gulvet. Du bør avstå fra trening i 4 uker. Du skal unngå å ligge på siden med et av kinnene ned den første uken. Du vil naturlig nok være noe hoven i ansiktet, og du vil også kunne være litt skjev i leppene på grunn av hevelsen og virkningen av lokalbedøvelsen på nervene den første tiden etter operasjonen.

Komplikasjoner er generelt sjelden. Som ved alle operasjoner består risiko for blødning og infeksjon. Huden over ørebensknoken bak øret har tynn og sårbar hud. Her kan det forbigående bli noen sårdannelser. Du må regne med noe nedsatt følelse på kinnene, i alle fall den første tiden etter operasjonen. Det er beskrevet skader på de motoriske nervene i ansiktet i forbindelse med ansiktsløft. Dette betyr skade på de nervene som styrer ansiktsmuskulaturen og derved kan gi lammelser. Med metoden vi benytter ved Klinikk Haukeland, anser vi denne risikoen for svært lav.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg