Utstående ører

Utstående ører kan fremkomme i svært ulike grad hos de fleste pasienter. Noen syntes dette er mer sjenerende enn andre. Vi benytter den metoden som passer best for nettopp deg slik at vi kan sikre gode resultater.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Utstående ører

Utstående ører er en vanlig tilstand, men fremstår i svært varierende grad. Mange lever helt fint med utstående ører, andre plages mer. Operasjonen innebærer som regel at brusken i øret omformes/forminskes. Det finnes et stort antall av ulike metoder og vi velger etter undersøkelsen den metoden som er best egnet for deg. Selve operasjonen medfører svært sjelden noen form for komplikasjon, og vil ikke påvirke selve hørselen eller andre relaterte funksjoner.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Selve operasjonen gjøres vanligvis i en kombinasjon av lett narkose og lokalbedøvelse og tar ca. 1.5 time. Vanligvis vil det innebære at du får et snitt bak øret, godt skjult av selve øret og eventuelt hår. Brusken formes for å felle øret inn. og huden lukkes over dette. Vi legger så en hodebandasje på deg.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket (inkl. fuktigheskrem) og uten smykker/piercinger. Du har tatt forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E, må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for  blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette før en øreplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til, vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Vanligvis er det lite smerter forbundet med øreplastikk. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Vanligvis blir det sydd med sting som faller av av seg selv, andre ganger kan det være aktuelt med sting som fjernes. I så fall skjer dette vanligvis etter ca. 10 dager. Du må ha på hodebandasjen i 1 uke.  Når bandasjen fjernes, vil øret kunne være hovent, blått og rødt misfarget og ligge “klistret” inntil hodet. Etter hvert vil øret også slippe seg mer ut igjen. Etter denne første uken må du også sove med et bredt pannebånd om natten de 3 første ukene for å unngå at øret bretter seg fremover i søvnen. Du kan ikke trene de første 4 ukene etter operasjonen og ikke drive med kontaktidrett før etter 6 uker. Øret kan føles numment over lengre tid, og svarende til arret bak øret kan det bli noe nedsatt følelse. Det er uvanlig med smerter etter inngrepet, de fleste plages mest av kløe under bandasjen.

Generelt sjelden med komplikasjoner. Infeksjoner og blødninger er svært sjeldent. Noen ganger vil det kunne være følbare bruskkanter bak øret.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg