Mageplastikk

Etter større eller mindre vekttap, svangerskap eller rett og slett med alder og avtagende hudelastisitet, kan det bli aktuelt med en mageplastikk.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Mageplastikk

Etter større eller mindre vekttap, svangerskap eller rett og slett med alder og avtagende hudelastisitet, kan det bli aktuelt med en mageplastikk. Problemene kan omfatte overskuddsfett på magen, overskuddshud, inngrodde(feilgrodde) keisersnitt-arr og sprikende magemuskler (bulende mage). Vi definerer full (stor) mageplastikk, liten (nedre mageplastikk) og modifisert full mageplastikk.

Den vanligste operasjonen er full (stor) mageplastikk. Alle former for mageplastikk etterlater et arr i nedre del av magen over skamben og ut mot sidene. Dersom navlen må flyttes etterlater det også et arr rundt navlen. Liten mageplastikk (nedre mageplastikk) og modifisert full mageplastikk gir ikke arr rundt navlen. Vi gjør en vurdering under konsultasjonen for å oppnå det beste resultatet for deg.

Mageplastikk etter svangerskap

Etter svangerskap er det vanlig at de rette magemusklene som går fra brystben til skamben midt på magen, deler seg og glir ut mot sidene. Dette medfører ofte at magen” buler” og virker rund. Det er vanlig å sy dette sammen dersom man gjør en mageplastikk for flate av magen. Mange velger å fettsuge midjen/hoftene samtidig for bedre figurforming (smalere midje).

Mageplastikk

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Rett før operasjonen vil du skifte til operasjonstøy og kirurgen markerer på deg med tusj. Så vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen og de videre forberedelsene gjort. Operasjonen foregår i narkose og varer i alt fra ca. 1,5 t til 4 timer avhengig av hva slags mageplastikk og omfang av denne. Det gjøres vanligvis fettsuging i forbindelse med operasjonen og man starter gjerne med dette. Etter dette fjernes overflødig hud og eventuelt muskelsprik på magemusklene sys sammen. Det legges også vanligvis 2 dren (silikonslanger) til sårflaten under huden for å drenere bort sårvann og blod. Vi syr med sting inne i huden som blir borte av deg selv.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub(se egen info) , usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen.

Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før og etter en mageplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du vil få på deg et kompresjonsplagg (body. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter noen timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Du skal generelt ta det med ro de første 14 dagene og og ikke gjøre mer en du trenger for å stelle deg selv og spise.  Hvis du har en fysisk lett jobb kan du ofte begynne på jobb etter 2-3 uker. Hvis du har en tung fysisk jobb må du være borte fra jobb i ca. 6 uker. Etter 3 dager kan du fjerne kompressene som eventuelt ligger under bodyen.  Tapen over arrene skal ikke fjernes. Det er vanlig at tapen er litt gjennomtrukket av størknet blod. Drenene fjernes på klinikken etter ca. 1 uke. Dagen etter at drenene er fjernet kan du dusje.

Du skal ikke kjøre bil selv den første uken og i alle fall ikke kjøre bil selv så lenge du bruker sterke smertestillende medisiner. Etter 2 uker kan du stort sett bevege deg normalt, men ikke løfte tyngre enn 10 Kg.  Body’n skal være på dag og natt de første 4 ukene, kun tas av når du dusjer.  Du kan begynne å trene forsiktig etter 6 uker (ikke benkpress og lignende). Hvis magemusklene dine er sydd sammen, skal du ikke trene magemuskler isolert de første 6 månedene. Tapen over arrene skifter du selv første gang etter ca. 10 dager og etter det ca. hver 2. uke i 3 måneder. Dette for å bedre arrdannelsen. Den første hevelsen etter operasjonen vil gradvis avta de første ukene.

Som ved alle kirurgiske inngrep så består det en generell komplikasjonsfare for infeksjon, blødning og uheldig arrdannelse. Mest vanlig er seromdannlse. Serom er overskytende vevsvæske/ blodvann som danner seg under huden i området som er operert. Du vil kunne merke dette som væske som forflytter seg under huden(skvulper), men også som spreng dersom det er mye. Dersom det er mye seromdannlse, må det tappes. Det er en enkel prosedyre som ikke må gjøres i narkose. Beste måten å unngå dette på er å følge våre instruksjoner om bruk av body og å ta det med ro. Huden i det opererte området kan miste noe følelse, mye av det vil normalt komme tilbake etter noen måneder.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg