Intimkirurgi

Intimkirurgi er ikke noe nytt fenomen, men har blitt mer vanlig i tråd med økt kjennskap til muligheten og tilbudet

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Intimkirurgi

Moter med hårløst underliv og ettersittende klær og treningstøy i tynt stoff har nok øket fokuset på dette. Intimkirurgi omfatter ulike typer av korreksjoner av de ytre kjønnsorganene hos kvinner. Det vanligste inngrepet i Norge er reduksjon av de indre kjønnsleppene (labia minores). Videre utføres det reduksjon av ytre kjønnslepper (labia majores) ved fettsuging eller åpen kirurgi. Intimkirurgi kan også omfatte fettsuging av venusberget eller fettfylling av de ytre kjønnsleppene. Anlegg for store indre kjønnslepper er medfødt, men er også vev påvirket av hormonendringer. Årsakene til at man ønsker korreksjon er i hovedsak estiske, men i en del tilfeller også funksjonelle.  Mange har plager ved bruk av tettsittende klær, ulike sportsaktiviteter og seksuell aktivitet.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Kirurgen vil gå igjennom med deg hva som kan gjøres. Du vil bli undersøkt stående, men også liggende med et spil slik at det demonstreres for deg hva som kan gjøres. Her vil det bli indikert hvor snittet legges og hvor mye som kan fjernes.

Operasjonen gjøres i narkose kombinert med lokalbedøvelse. Det overskytende vevet fjernes og det sys igjen med sting som faller av seg selv i løpet av 1-4 uker. Det vil bli lagt bandasjer/ bind i undertøyet som skal fange opp sårvann og bloddråper.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info) , usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen.

Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 2 uker før intimkirurgi. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det, vanligvis er det lite smerter forbundet med en intimkirurgi i starten. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når effekten av lokalbedøvelsen har gitt seg vil det svi litt ved vannlating.Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem( eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Når effekten av lokalbedøvelsen har gitt seg vil det svi litt ved vannlating. Da kan det lindres ved å bruke hånddusj etter toalettbesøk. Det er viktig å ta det med ro den første tiden. Du skal ikke gå langt, bare det mest nødvendige. Etter 4 uker kan du vurdere om du er klar for trening og samleie, er du usikker utsetter du det enda litt. Du skal bruke hånddusj så ofte som mulig etter toalettbesøk de første dagene.

Generelt lite komplikasjoner. Som ved alle inngrep er det risiko for infeksjon, blødning og uheldig arrdannelse. Dette er dog svært sjelden. I de 1-4 ukene etter operasjonen vil stingene gradvis falle av. Noen ganger når stingene faller av kan såret sprike opp litt og det vil svi litt ved vannlating igjen. Da bruker du hånddusjen igjen ved toalettbesøk til svien har gitt seg. Såret vil normalt lukke seg av selg selv og ikke trenge noen korreksjon.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg