Nedre øyelokksplastikk

Flere pasienter kontakter oss da de har opplevd problemer med såkalte «poser under øynene». Mange mener at dette er med på å foreldre utseende, og at man i noen sammengenger kan oppfattes som trøtt eller lite utvilt.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn
Tungeøyelokk-illustrasjon

Har du "poser under øynene"?

Poser under øynene er en vanlig problemstilling og korrigeres med en nedre øyelokksplastikk.
Inngrepet kan godt kombineres med en øvre øyelokksplastikk.
Poser under øynene kan i noen tilfeller opereres med et snitt fra innsiden av øyelokket slik at det ikke blir noe synlig arr. Ofte kombineres dette med en laserpeel (CO2-laser) på nedre øyelokk. Selve inngrepet er en relativt enkel prosess, og det vil i de aller fleste tilfeller ikke oppstå noen komplikasjoner underveis. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos oss, da vi sammen kan kartlegge hvordan nettopp din situasjon er og hvordan dette best mulig kan behandles.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Vi fjerner overskytende hud, samtidig fjernes vanligvis fett som bidrar til at huden “buler” ut. Noen ganger er det mer aktuelt å flytte (omfordele) fettet. Inngrepet gjøres i lett narkose kombinert med lokalbedøvelse. Det legges et snitt fra øyekroken like under øyevippene til vinkelen ved utsiden av øyet. Arret vil etter en stund knap være synlig.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket, usminket og uten smykker/piercinger. Du skal ha tatt  forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for  blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før operasjonen, og ikke starte igjen før 4 uker etter. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til, vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Vanligvis er det lite smerter forbundet med en øyelokksplastikk. Vi benytter ofte kjølebriller for å minske hevelsen og bloduttredelsene. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Vi fjerner vanligvis stingene etter ca. 1 uke. I denne perioden bruker du øyedråper og øyesalve som du har fått resept på. Du skal ikke løfte tungt eller bøye deg etter ting på bakken/gulvet den første tiden etter operasjonen. Det er fint om du fortsetter å bruke kjølebriller i dagene etter operasjonen. Du kan ikke trene før etter 3 uker. Dette for å minske hevelsen og bloduttredelsene, samt fremskynde pen tilheling. I den første tiden kan du oppleve at du plages av tåreflod og at nedre øyelokk “henger” litt, samt at det kan være noe sideforskjell. Dette vil, avhengig av utgangspunktet, bedre seg i løpet av de første ukene.

Generelt er komplikasjoner sjelden. Det vanligste er at øyelokkskanten trekkes ned ved slapp øyemuskel (ectropion). Det vil kunne medføre tåreflod fordi øyelokket ikke ligger inntil øyeeplet. Dette vil normalt bedre seg over tid, i enkelte, få tilfeller må muskelen strammes opp i ettertid. Opereres du med teknikken fra innsiden av øyelokket, uten utvendige arr, er ectropion ikke en problemstilling.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg