Rumpeløft

Rumpeforstørring med eget fett er blitt et stadig mer populært inngrep. Med denne operasjonen fjernes fett fra områder (for eksempel midje/lår/mage ) man ikke ønsker de, til rumpen for å bedre formen og øke volumet.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn
Rumpeløft - Brazilian butt lift

Rumpeløft / Brazilian Butt Lift

Rumpeforstørring med eget fett er blitt et stadig mer populært inngrep. Med denne operasjonen fjernes fett fra områder (for eksempel midje/lår/mage ) man ikke ønsker de, til rumpen for å bedre formen og øke volumet. Vi bruker markedets beste utstyr  for denne teknikken og har lang erfaring med fettransplantasjoner slik at du er sikret best mulig resultat. Et annet inngrep som også faller inn under definisjonen «rumpeløft» er belteplastikken som er en operasjon som fjerner hud over rumpe/midje og slik sett strammer huden i dette området. Ofte gjøres dette i forbindelse med eller etter en bukplastikk ( bodylift). I motsetning til fettransplantasjon til rumpa, etterlater belteplastikken et arr over hele bredden av ryggen over rumpa. Diskuter med kirurgen din hva som er den beste løsningen for deg.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Dette er en operasjon som foregår i full narkose. Du er avhengig av å bli hentet av noen når du er klar til å reise hjem og du må ha noen voksne sammen med deg det første døgnet.

Rett før operasjonen vil du skifte til operasjonstøy og kirurgen markerer på deg med tusj. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen og de videre forberedelsene gjort. Operasjonen foregår i narkose og varer i alt fra ca. 1,5 t til 4 timer avhengig av hva slags operasjon som er valgt og omfanget av denne. Ved fettransplantasjon til rumpa gjøres fettsugingen av de avtalte områdene først. Deretter prepareres fettet for transplantasjon. Etter fettransplantasjon til rumpa må du ligge på magen når du har våknet for ikke å legge trykk på dette området.  I et normaltilfelle vil 60-70 % av fettet som transplanteres feste seg, resten (30-40%) vil forsvinne. Dersom noen ønsker en ytterligere operasjon for mer volum , kan operasjonen gjentas etter ca 6 mnd. Forutsetningen er at det er mer fett å høste.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub(se egen info) , usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen.

Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før og etter en mageplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling

Innstikkene lukkes med sting som faller blir borte av  seg selv etter 10-14 dager. Det vil ofte komme væske ut fra såråpningene som er sydd igjen , i alle fall det første døgnet. Du bør holde deg hjemme og i ro den første tien etter operasjonen. Normalt kan du på jobb etter 1 uke til 10 dager. Du skal imidlertid ikke sitte på rumpa eller ligge på rygg de første 3 ukene. Du vil også måtte bruke et kompresjonsplagg som skal sitte på dag og natt  de første 4 ukene. Det kan imidlertid tas av for vask  inne i mellom. Du kan normalt gjenoppta vanlig  etter 3- 4 uker og trening etter ca 4-6 uker. Det er viktig for resultatet at du følger våre anbefalinger om kompresjonsplagg og aktivitet.

Du vil ofte vær hoven og ha blåmerker de første ukene etter operasjonen. Tiden etter selve operasjonen er ikke svært smertefull og du vil normalt ha lite plager. Det endelige resultatet kan forventes etter 3-6 mnd.

Det er generelt lite komplikasjoner forbundet med inngrepet. Som for alle  kirurgiske inngrep, består det en risiko generelt for infeksjon og blødninger. Ellers kan det oppstå asymmetrier og ujevnheter. Ujevnheter på fettsugede områder er vanligst hvis man har lite elastisk hud ,, eller dersom det bestor løs  allerede før opaerasjonen.

Vi har ikke opplevet store komplikasjoner som man kan lese om ved enkelte klinikker i utlandet. De har mye å gjøre med vår teknikk, samt at man ikke presser på for ekstreme resultater, noe som øker komplikasjonsfaren betraktelig.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg