Øyebrynsløft / Panneløft med kikkhullsteknikk

Mange henvender seg til oss for en øvre øyeloksplastikk. Ofte er problemet mer at øyebrynene (pannen) har sunket og gjør slik at øynene virker tunge og trøtte. Dette kan ikke bedres med en operasjon på øvre øyelokk.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn
Øyebrynsløft hos Klinikk Haukeland

Tunge øyelokk?

Mange henvender seg til oss for en øvre øyeloksplastikk. Ofte er problemet mer at øyebrynene (pannen) har sunket og gjør slik at øynene virker tunge og trøtte. Dette kan ikke bedres med en operasjon på øvre øyelokk. Noen ganger vil det til og med kunne forverre situasjonen. Løsningen er gjerne et øyebrynsløft (panneløft) som løfter øyebrynene opp og slik «åpner øyet» (prøv gjerne foran et speil). Dette gjøres helst med kikkhulls-teknikk som etterlater små arr inne i behåret område på hodet. Forhør deg med din kirurg om mulighetene for dette.Ofte (men ikke alltid) vil det være nødvendig å fjerne litt hud på øyelokket etter panneløftet. Dette gjøres vanligvis fra etter 6 uker etter panneløftet. Denne rekkefølgen gir best garanti for et nøyaktig og godt resultat. I noen tilfeller kan panneløft og fjerning av hud på øyelokk gjøres samtidig.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Operasjonen utføres i narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse og tar 1 – 1,5 time.
Det legges 3 små snitt innenfor hårfestet oppe på hodet og 1 på hver side ved tinningen. Ved hjelp av videoendoskop løsnes pannehuden og «sinnamuskelen» svekkes. Øyebrynene løftes til ønsket høyde og festets med tråder som løser seg opp av seg selv. man førsøker så langt som mulig å oppnå symmetri. Men en må likevel være oppmerksom på at det stort sett alltid vil foreligge en grad av asymmetri før operasjonen og at det kan bestå etter operasjonen. Huden lukkes med små stifter som fjernes etter en uke. Du får en hodebandasje som du fjerner selv etter 2 dager. Det er fint å bruke et pannebånd om natten de første 2 ukene.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket, usminket (inkl. fuktighetskrem) og uten smykker/piercinger. Du skal ha tatt forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette før en øyelokksplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Du blir liggende på oppvåkningen til du har klarnet opp av narkosen, spist, drukket og besøkt toalettet. Etter dette er du klar til å hentes hjem. Dette er vanligvis etter ca 2 timer. Du vil oppleve at pannen er glatt og litt hoven. Noen får bloduttredelser (blåmerker), da helst rundt øynene. Disse blir vanligvis borte etter 1-2 uker. Pannen vil føles litt nummen, men følelsen vil normalt komme tilbake etter de første månedene. Operasjonen er normalt ikke smertefull etterpå, men du får med deg smertestillende tabletter for de første dagen, i tillegg til de du har fått resept på fra før. Du skal i de første 1-2 ukene ikke løfte tunge ting og helst unngå å bøye deg helt ned til bakken. Trening skal du unngå helt de 3 første uke og deretter starte forsiktig. Første kontroll er vanligvis etter en uke hvor stiftene i håret fjernes. Deretter er det kontroll etter 3 måneder og 1 år.

Komplikasjoner er generelt svært sjelden. Som alle typer inngrep kan det oppstå infeksjoner og blødninger, men dette har vi ikke opplevd hittil på disse operasjonene. Din kontakt dersom du er bekymret for det, er din kirurg som du har direkte telefonnummer til.

Andre komplikasjoner kan være noe lenger vedvarende nummenhet i pannen, eller hårtap akkurat rundt snittene i hårfestet. Disse komplikasjonen er dog langt mindre uttalt og vanlig enn ved tradisjonelt panneløft med snitt fra øre til øre.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg