IPL og laser

IPL betyr Intense Pulsed Light og er teknisk sett ikke en laser, men en kraftig pære. Men allikevel er den absolutt best på visse indikasjoner.

Se prislisteFinansiering

Bestill din neste time for kosmetisk behandling

Bestill din neste time for kosmetisk behandling

IPL og laser

IPL betyr Intense Pulsed Light og er teknisk sett ikke en laser, men en kraftig pære. Men allikevel er den absolutt best på visse indikasjoner. IPL er det beste valgt til behandling av solflekker/pigmentflekker, på generell rødhet, rosacea og de tynnere sprengte blodkarene i ansiktet.

Hvem kan ikke behandles?

Ikke alle er kandidater for laser og IPL. Behandleren vil alltid bruke tid til konsultasjon før behandling der all informasjon gis omkring behandling, forventet resultat, kontraindikasjoner og eventuell etterbehanding.

Kontraindikasjoner er:

  • Melasma (hormonutløst pigmenter)
  • Vitilgo
  • gravide og ammende
  • pasienter i pågående kreftbehandling
  • pasienter med sår eller eksem i behandlingsområdet
  • pasienter som har solet siste 4 uker
  • pasienter som skal på solferie nærmeste 4 uker
  • pasienter som står på medisiner som gjør huden solømfintlig
  • pasienter som har satt filler i behandlingsområdet siste 2 ukene
  • pasienter som har stått på A-vitaminsyre siste 6 månedene

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Ofte stilte spørsmål

Før behandling vil sminke og krem fjernes fra huden. Behandleren tar bilder av behandlingsområdet. En gele vil påføres huden for å forsterke lyset og beskytte hudens overflate. Både behandler og pasient bruker beskyttende briller. IPL-håndstykket legges over behandlingsområdet, og behandleren sier ifra før første punktet settes. IPL kjennes som både en varme og som energi ned i vevet. Energien gis så raskt at mange skvetter mer enn at det gjør vondt. Rett etterpå kan huden være rød og kjennes varm og solbrent. Men man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etter behandling. Enkelte kan oppleve en hevelse også på behandlet område, spesielt dagen etter.

Siden lyset fra IPL er rettet mot fargestoff i huden (ved pigmenter) og mot hemoglobinet (ved sprengte blodkar) er det en fordel at huden er så lys som mulig. Man skal ikke ha solet rett før, og man må være forsiktig med sol etter behandling. Det skal benyttes Spf50 daglig etter behandling og man skal unngå direkte soleksponering av behandlede området de 4 påfølgende ukene.

Er det blodkar eller pigmenter som behandles kan disse endre noe farge rett etter behandling, men dette vil lett sminkes over til de forsvinner. Denne prosessen er normalt at tar 1-2 uker.

Dersom det er svært mye blodkar og rødhet, eller mye pigmenteringer så er det normalt at behandlingen må gjentas 1-2 ganger. Intervallet bør være om lag en gang per måned.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.