Brystforstørrelse med brystproteser

Det kan være mange grunner til å velge en brystoperasjon / brystforstørrelse. Form og størrelse kan ha endret seg med økende alder, etter svangerskap, amming eller vektendringer. Hos enkelte kan det foreligge manglende brystutvikling eller sideforskjeller / størrelsesforskjell på bryst. Innleggelse av brystproteser er en svært utbredt operasjon som kan korrigere disse forholdene.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn

Brystforstørrelse med Norges beste protesegaranti

Hos Klinikk Haukeland bruker vi kun silikonproteser av høy og anerkjent kvalitet med tilhørende godkjenning. Alle våre pasienter får også automatisk protesegaranti ved en brystforstørrelse hos oss. Vi holder oss orientert i markedet, og benytter de beste og mest anerkjente produktene.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Du kan gjerne ta med deg bilder av bryst som du synes er fine. Det kan gi oss en ledetråd i forhold til hva du ønsker. Det vil likevel aldri se ut akkurat som på bildet. Like viktig er det å forstå at sammenlikninger med andre ikke sier noe om hvordan en type protese vil se ut på deg. Sagt på en annen måte, den sikreste måten å bomme på det du ønsker er å ville ha samme protese som en venninne. Enhver protesetilpassing er helt individuell og kan ikke overføres til andre. Generelt tilstreber vi en naturlig forstørring basert på utgangspunktet.

Størrelse og fasong

Det er generelt øket fare for uønskede resultater og komplikasjoner ved å velge for store brystproteser (smerter, folding, rippling). Under undersøkelsen ved Klinikk Haukeland benytter vi en velprøvet metode for valg av brystproteser. Vi vurderer blant annet din høyde, bredde av skuldre, midje, hofter og mengde brystvev. Kort sagt vil vi søke å gjøre din brystforstørring proporsjonal. Vi tilbyr protesegaranti for alle våre pasienter. Sammen med deg vil vi diskutere de forskjellige løsningene.

Der hvor det er ønskelig og mulig gjør vi en 3D- simulering slik at du kan vurdere resultatet av operasjonen med alternative brystproteser på en skjerm. Videre tester vi med forskjellige innlegg i en sports-BH med en stram topp over, slik at du alt i alt vil få et godt bilde av hva du kan vente deg. Våre brystproteser kommer fra anerkjente produsenter som har FDA eller CE-godkjenning. Vi har en av landets beste protesegarantier.

Er brystforstørrelse riktig for meg?

Det er flere vurderinger som må gjøres før en eventuell operasjon. Hva slags utgangspunkt har du? Din høyde, vekt, alder, skulderbredde og bredde på brystet er blandt flere forhold som spiller inn. Noen ganger vil det være for mye løs hud til at man kan gjøre brystforstørring med silkonproteser alene, og det må da gjøres et brystløft i tillegg. Oftest gjøres brystløft og brystforstørring i samme inngrep hos oss, andre ganger er det nødvendig å gjøre det i to operasjoner.

Silikonprotese under eller over muskel?

Det er mulig å legge silikonprotesene under (submuskulært) eller over (subfascielt) brystmuskelen (pectoralis). Generelt vil man si at for å unngå folding, rippling og skarp kant på overgangen mellom brystvegg og bryst legger man silikonprotesen under brystmuskelen. Brystmuskelen vil da dekke øvre og midtre del av protesen. Har man tynt (lite) vev på brystet er dette definitivt å anbefale. Har man mer brystvev å dekke silikonprotesen bak, kan man legge protesen over muskelen. I noen tilfeller med mye løs hud vil det siste til og med kunne være å anbefale.

Å legge protesen under muskel gjør sannsynligvis noe mer vondt de første par dagene etter operasjonen sammenliknet med å legge dem over muskelen. Dette bør likevel ikke være avgjørende for ditt valg, du skal tross alt søke et best mulig resultat over lang tid. Det står også mellom valget av anatomiske (dråpeformede) og runde silikonproteser. Generelt kan man si at dråpeformede proteser gir mindre toppfylde og mer fylde i nedre del. Det er likevel variasjoner av de runde og dråpeformede protesene som kan være aktuelle og som vil bli demonstrert for deg. Valget av protese er avhengig av utgangspunktet og dine forventninger til utseende.

Ønsker du å utsette betalingen?

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hvem kan opereres?

Brystforstørrelse / silikonpupper kan tilbys alle kvinner over 18 år som er friske, har innsikt i hva inngrepet innebærer, og som ikke har høy arvelig risiko for brystkreft. Det anbefales at vekten din er relativt stabil før en eventuell brystoperasjon.

  • Medikament-/stoffmisbrukere, psykisk ustabile pasienter og pasienter med klart urealistisk forventningsnivå kan ikke opereres
  • Pasienter med aktiv spiseforstyrrelse bør generelt ikke opereres. Er du under behandling for denne tilstanden og likevel ønsker operasjon, bør du ha skriftlig erklæring fra din behandler som begrunner behovet.

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Operasjonen for brystforstørrelse / silikonpupper gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse og tar ca. 1 time. Snittet legges vanligvis i folden under brystet, snittlengden er 4-6 cm for runde proteser, for anatomiske ca. 6 cm, litt avhengig av størrelse. Vi avklarer før operasjonen om brystprotesene bør legges over eller under brystmuskelen. Hudsnittet lukkes med selvoppløsende tråd, slik at det ikke er behov for å fjerne sting senere.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen.

Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E, D, K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat.
Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette i forbindelse med operasjonen. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det . Du vil ha fått på deg en sports-BH, og dersom vi har lagt protesene under muskel også et nedpressbånd. Overkroppen holdes litt høyt i sengen. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Dagen etter operasjonen kan du fjerne den løse kompressen (bandasjen) som ligger i BH’n. Tapen over selve arret skal ikke fjernes. Det er vanlig at tapen under brystet er litt gjennomtrukket av størknet blod. De første dagene skal du ta det mest mulig med ro. Du skal belaste armene dine minst mulig og forsøke å sove med overkroppen litt hevet. De første 2 ukene bør du begrense bruken av armene til å stelle deg selv og spise. Du kan dusje etter 4 dager. Du skal ikke kjøre bil selv den første uken og i alle fall ikke kjøre bil selv så lenge du bruker sterke smertestillende medisiner.

Det er ikke uvanlig at du merker at det er væske i (skvulper) i brystene en stund etter operasjonen.Det er normalt og er væske som vil bli tatt opp i kroppen etter hvert. Etter 2 uker kan du stort sett bevege deg normalt, men ikke belaste armene over skuldernivå og ikke løfte tyngre enn 10 Kg. Sports-BH’n skal være på dag og natt de første 4 ukene, kun tas av når du dusjer. Etter de første 4 ukene holder det å bruke sports-BH’n på dagtid hvis ikke annet er avtalt.  Du kan begynne å trene forsiktig etter 6 uker (ikke benkpress og lignende). Etter å ha blitt operert med silikonproteser må du ikke bruke “push-BH” mer, det vil kunne ødelegge resultatet.

Etter 3 måneder kan du begynne å bruke andre BH’er enn sports-BH, hvis ikke annet er avtalt. Du bør utover det bruke sports- BH så mye som mulig, Tapen over arret skifter du første gang etter ca. 10 dager og etter det ca. hver annen uke i 3 måneder. Dette for å bedre arrdannelsen. Den første hevelsen etter operasjonen vil gradvis avta de første ukene. Generelt vil brystet “henge seg til” i løpet av det første året. Tendensen til heng i brystet er individuell og kan variere mye. Generelt kan man si at store, tunge bryst henger seg mer til/fortere enn små og faste.

Som for alle kirurgiske inngrep består det en risiko for blant annet infeksjon og blødninger, men generelt er det liten komplikasjonsfare. Faren for komplikasjoner er størst første døgnet. Det vil stort sett dreie seg om en blødning i det ene brystet. Det vil ofte skje i løpet av de første timene etter at du har kommet hjem. Du vil i så fall oppleve at det ene brystet hovner mer opp enn det andre og er mer smertefullt. Denne forskjellen vil stort sett være veldig tydelig og ikke til å ta feil av. Du må i tilfelle dette skjer ta kontakt med klinikken, eller din kirurg direkte hvis dette skjer utenfor klinikkens åpningstid.

De som er sammen med deg det første døgnet må da bringe deg til klinikken etter nærmere avtale. Dette vil ikke ødelegge det endelige resultatet. Det vil stort sett alltid den første tiden være en sideforskjell vedrørende hevelse og smerter. Det er helt vanlig og kan avventes. Får du imidlertid en blødning som ovenfor beskrevet, vil du normalt ikke være i tvil. Noen ganger, vil vi ved tvil be deg sende bilde på SMS og vurdere ut i fra det. Det avtales vanligvis en kontroll etter 3 måneder og 1 år.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.