Øvre øyelokksplastikk

Øvre øyelokksplastikk er en av våre vanligste operasjoner. Tunge øyelokk kan være både arvelig betinget og ervervet.

Se prisliste

Har du noen spørsmål?

Navn
Øyebrynsløft hos Klinikk Haukeland

Har du tunge øyelokk?

Med alder vil de fleste oppleve at det blir mer løs hud på øvre øyelokk. Dette kan bli så uttalt at det i tillegg til det estetiske problemet kan bli fysisk plagsomt. Mange beskriver tyngdefølelse på øynene, innskrenket sidesyn (skygger) og følelse av å bli “sliten” i øynene. Sistnevnte kan i noen tilfeller bidra til hodepine. Vi kan ikke love bedring av hodepine, men mange beskriver betydelig lettelse av tyngden på øyelokket. Noen ganger skyldes tunge øyelokk også at øyebrynene har sunket. Da må inngrepet eventuelt kombineres med panneløft (se egen info). Dette vil bli undersøkt og demonstrert i forbindelse med konsultasjonen.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Ofte stilte spørsmål

Vi har satt sammen et utvalg videoer på ofte stilte spørsmål

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Viktig informasjon

Operasjonen foregår i lett narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse. Den tar ca. 1 time. Inngrepet er ikke smertefullt etterpå. Vi fjerner overskytende hud og eventuelt overskuddsfett som oftest buler ut i øyekroken. Arret går fra øyekrok til utsiden av øyet og blir så å si usynlig.  Sting fjernes etter ca. 1 uke. Det er vanlig at operasjonsområdet føles litt stivt og fremmed etterpå. Vevet rundt øynene er lett mottagelig for hevelse og bloduttredelser. Hvis du lett får blåmerker, må du forvente dette etter øyelokksoperasjonen. Det er ikke uvanlig at det er litt blåmerker 1-3 uker etter operasjonen, men hos de fleste er disse borte etter ca 1 uke.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket, usminket (inkl. fuktighetskrem) og uten smykker/piercinger. Du skal ha tatt forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette før en øyelokksplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til, vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Vanligvis er det lite smerter forbundet med en øyelokkplastikk. Vi benytter kjølebriller for å minske hevelsen og bloduttredelsene. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Stingene fjernes etter ca. 1 uke. Frem til dette bruker du øyedråper og øyesalve som du har fått resept av oss på. Du skal ikke løfte tungt eller bøye deg etter ting på bakken/gulvet den første tiden etter operasjonen. Det er fint om du fortsetter å bruke kjølebriller i dagene etter operasjonen. Du kan ikke trene før etter 3 uker. Dette for å minske hevelsen og bloduttredelsene, samt å fremskynde pen tilheling. I den første tiden kan du oppleve at det kan være vanskelig å få lukket øynene helt, samt at det kan være noe sideforskjell. Dette retter seg nesten alltid.

Det er svært sjelden at det blir komplikasjoner etter øvre øyelokksplastikk. Bortsett fra stivhetsfølelse i øyelokkene er det mange som bemerker følelsesløshet i øyevippene de første ukene, noe som kan være en utfordring i forhold til bruk av mascara.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.

Navn(Påkrevd)
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hold deg oppdatert

Les mer om dette temaet på vår blogg

Se flere innlegg