Åreknuter

Moderne åreknutebehandling bedrer kosmetisk utseende, gir effektiv symptomlindring og bedret livskvalitet hos personer som er plaget av åreknuter. Sykemelding er oftest ikke nødvendig.

Se prislisteFinansiering
Illustrasjon på åreknute

Hva er en åreknute?

Åreknuter (varicer) og spindelvevårer (spiders) er meget vanlig og sees hos 1 av 3 voksne. Tilstanden er vanligere hos kvinner enn hos menn og forverres vanligvis over tid. Årebetennelse og hudinfeksjoner (rosen) er smertefulle komplikasjoner som kan oppstå. Blødning fra åreknuter kan forekomme. Dersom tilstanden får utvikle seg kan det oppstå hudforandringer i form av pigmenteringer, eksem og i verste fall sår.

Hvorfor får man åreknuter?

Arvelighet betyr mye for utviklingen av åreknuter. Andre utløsende faktorer kan være graviditeter, fedme og yrker med mye ståing. Åreknuter oppstår hvis klaffene i samleårene (venene) i bena går i stykker. Trykket i blodåren øker og det oppstår kosmetisk skjemmende åreknuter og/eller spiders, samt varierende plager i form av tyngdefornemmelse, press, hevelsestendens, kløe, og kramper.

Bilde av åreknuter

Kan åreknuter behandles?

Klart det kan! Mange tror at åreknuter er en sjelden forekomst, men sannheten er at det er relativt utbredt. Mange har til og med åreknuter uten at de selv er klar over dette. Vi utreder åreknuter ved hjelp av en ultralydundersøkelse av samleårene i bena. Legen ser etter klaffelekkasje i blodårene og anbefaler ut fra dette den beste behandlingen for deg. Dra i den vertikale streken i bilde til vestre og se før og etter en behandling.

Kom inn for en uforpliktende konsultasjon så finner vi den beste løsning for deg.

Se prisliste

Hvordan kan åreknuter behandles?

KATETERBASERT RADIOFREKVENS (RF) BEHANDLING AV ÅREKNUTER

Inngrepet utføres i lokalbedøvelse. Et tynt kateter settes ultralydveiledet inn i blodåren som skal behandles og hvor det er åreknuter. Når kateteret er riktig plassert behandles blodåren ved at katetertuppen varmes opp med radiofrekvensbølger styrt av en datamaskin. Resultater er at åren brennes innvendig slik at den tetter seg, og åreknutene blir borte.

MIKROPHLEBECTOMI

Utføres i lokalbedøvelse og tilbys hvis det kun er behov for lokal fjerning av en åreknute, eller i kombinasjon med kateterbasert behandling med RF eller lim. De ødelagte blodårene/åreknutene fjernes via små stikkhull i huden og etterlater knapt synlige arr.

FJERNING AV ÅREKNUTER MED LIM

Liming av åreknuter er en unik minimal invasiv prosedyre der vi med et tynt kateter limer igjen blodårene som er syke av åreknuter ultralydveiledet. Mange opplever umiddelbar bedring av plager og synlige åreknuter. Ulikt andre kateterbaserte prosedyrer som varmer opp/brenner årene innvendig, kreves det nesten ikke lokalbedøvelse. Behandlingen utføres altså med et minimum av sprøytestikk og ubehag. Bivirkninger som brannskader i hud og nerveskader forekommer ikke.
Du kan gjenoppta normal aktivitet rett etter behandlingen.

Venaseal er spesiallaget for åreknutebehandling. Limet er ikke skadelig for kroppen og har vært brukt i ulike typer medisinsk behandling i 50 år.

SKLEROTERAPI AV ÅREKNUTER

Skeloterapi er velegnet for behandling av små, kosmetisk skjemmende årer, såkalte retikulære vener og spider nevi. Brukes også som supplement til annen åreknutebehandling, spesielt hos pasienter som tidligere er operert med åpen operasjon.Skleroterapi utføres etter klinisk utredning med ultralyd (UL). En sprøyte med skleroserende /lokalt irriterende medikament settes inn i den åren som man ønsker skal forsvinne. Bedøvelse er ikke nødvendig.

Hvorfor Klinikk Haukeland?

Klinikk Haukeland kan skilte med flere års erfaring innen behandling og operasjon av åreknuter av ulike grader. Vi er stolte over å ha Dr. Rune Eggum med på vårt team. Rune er kjent som en av Norges fremste på nettopp slike operasjoner, og du kan føle deg trykk i Rune sine hender. Vi ønsker selvfølgelig at du som kunde skal føle deg tilfreds hos oss, og vi inviterer deg til en uforpliktende konsultasjon hvor vi sammen kan se på dine utfordringer.

Åreknutespesialist

Ønsker du å utsette betalingen?

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.