Tubebryst er en form for medfødt avvik av formen til brystene, det vil si at brystene ikke utvikler seg komplett under puberteten. Ofte er det er større forskjell på brystene enn det som er vanlig (ja, det er mer vanlig at brystene er litt ulike enn at de er helt like eller også) og det er ofte en større avstand mellom brystene. Ofte vil det være en kort avstand fra folden under brystet til brystvorten fordi vevet i dette området ikke har utviklet seg fullt. Videre kan brystet ha en spissere form enn vanlig og det kan i varierende grad ha et større brystvortekompleks (hele området som er pigmentert) og dette kan også virke høyere enn hudområdet rundt («puffy areola»). Tubebryst deles ofte inn i 4 grader, hvorav den minst uttalte er ganske vanlig.

Behandlingen er tilpasser hvert enkelt tilfelle, Ofte vil behandlingen omfatte bruk av silikonproteser i en eller annen form, men kan også omfatte reduksjon av brystvortekomplekset. Noen ganger er det også aktuelt med en fettransplantasjon, såkalt «hybrid-teknikk». Uansett er målet å oppnå en mer naturlig form og bedre symmetri. Din kirurg vil gi deg råd til hvordan dette best løses i forbindelse med en konsultasjon. Kirurgene på Klinikk Haukeland har hjulpet en rekke kvinner fra hele landet med disse utfordringene i en årrekke og kan vise til gode og naturlige resultater.

Ved Klinikk Haukeland tilbyr vi ulike operasjoner basert på dine ønsker og behov. Sammen med en av våre kirurger vil du i løpet av en konsultasjon kunne finne ut mer om hvilket inngrep som er riktig for deg basert på dine forventninger. Har du flere spørsmål anbefaler vi deg å booke en uforpliktende konsultasjonstime. Dette kan du gjøre ved å klikke her

Les mer om brystforstørrelse med protese her