Hos Klinikk Haukeland tar vi i bruk et muskelavslappende middel som brukes til behandling av en rekke medisinske tilstander i kroppen. Dette inneholder virkestoffer som injiseres i enten musklene, blæreveggen eller dypt i huden. Det virker ved å delvis blokkere nerveimpulsene til de musklene som er blitt injisert og redusere for kraftige sammentrekninger i disse muskelen.

 

 

I Felleskataologen kan vi lese om legemiddelet brukt ved estetiske indikasjoner:

«Når graden av følgende furer har en viktig psykologisk betydning for voksne pasienter, brukes Vistabel for midlertidig bedring av utseendet:

1) Moderate til kraftige vertikale rynker mellom øyenbrynene som er synlige når man rynker pannen maksimalt (glabellalinjer).

2) Moderate til kraftige vifteformede rynker ved øyekroken som er synlige ved maksimal smiling (kråketær / smilerynker).

3) Moderate til kraftige pannerynker som er synlige ved maksimal heving av øyebrynene.

De 3 vanligste estetiske indikasjonene å behandle er sinnarynke / bekymringsrynke, pannerynker og krækeføtter / smilerynker. Legemiddelet kan også brukes til indikasjoner som overdreven svette (Hyperhidrose) og tanngnissing.

Effekt

Optimal effekt av dosen som har blitt satt sees første etter 10-14 dager etter behandling, der muskelen svekkes gradvis i løpet av disse dagene.

Graviditet og amming

Preparatet anbefales ikke under graviditet eller ammende.

Bivirkinger

Til å være verdens mest potente toksin, er det overraskende lite bivirkninger av dette legemiddelet. Vel og merke om det settes i riktig muskel i riktig dose. Det er mange muskler i ansiktet på et forholdsvis lite område, her ligger musklene lag på lag og side om side.

Hvis dosen er litt for stor eller ikke settes i riktig muskel, vil omliggende muskler kunne bli påvirket. Det anbefales ikke at pasienten trener rett etter behandling eller tar ansiktsmassasje.

De vanligste bivirkiningene er ømhet og rødhet rundt innstikkstedet. I noen tilfeller kan det bli noen mindre blåmerker som gradvis vil forsvinne etter noen dager. Disse kan dekkes til med sminke.

I sjeldne tilfeller kan virkestoffet gi en forbigående hodepine og svekkelse av nærliggende muskler. Det finnes beskrevet tilfeller hvor muskelen som løfter øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i 1-2 uker. Fordi effekten er forbigående er også bivirkningene forbigående.

 

Kontraindikasjoner

Kjent overfølsomhet for innholdsstoffene. Myasthenia Gravis eller Eaton Lambert-syndrom. Infeksjon på foreslåtte injeksjonssteder.

Du kan lese mer om våre rynkebehandlinger under våre behandlingssider.
Klikk her for mer informasjon.