Rynkebehandlinger

Det finnes flere gode og effektive behandlingsformer for å redusere rynker. Vi tar sammen med våre kunder en helhetsvurdering av både behov og ønsket effektiv før vi legger en videre behandlingsplan tilpasset hvert enkelt person.

Se prisliste

Bestill din neste time for kosmetisk behandling

Bestill din neste time for kosmetisk behandling

Sinnarynke

Denne rynken kalles også for bekymringsrynke og er den vanligste indikasjonen for medisinsk rynkefjerning. Her injiserer man vanligvis via 5 punkter et reseptbelagt legemiddel som får muskelene til å slappe av og på denne måten kan man ikke gå med et bekymret eller sint uttrykk. På fagspråket heter dette området «glabella», og til tross for at man fjerner all kraft i denne muskelgruppen vil man se helt naturlig ut, og også få noe åpnere blikk da dette er muskler som trekker ned.

Pannelinjer

I pannen har vi en stor muskel som heter frontalis, og den har som jobb å løfte på brynene. For de med mye mimikk og som løfter mye på brynene vil man etterhvert få horrisontale linjer i pannen. Disse kan enkelt fjernes med en medisinsk injeksjon med et reseptbelagt legemiddel, men man må være klar over at dette vil resultere ikke bare i en glatt panne men også at  øyebrynene blir noen milimeter lavere.

Kråketær

Dette er linjene utenfor øynene våre som oppstår når vi smiler eller myser. Disse linjene forårsakes av ringmuskelen omkring øyet, og kan dempes eller fjernes ved å sette en medisinsk injeksjon. Det injiseres da et reseptbelagt legemiddel som svekker muskelens kraft og på denne måten minimerer linjene som normalt viste seg i huden. Man kan også se mer våken ut, dersom man ønsker å trekke med seg brynets ytterkant litt opp. Mange ønsker å kun dempe disse linjene litt, og ikke nødvendigvis bli helt glatt her da man kan ønske at det er noe mimikk omkring øynene når munnne smiler. Dette avhenger av dose og antall injeksjonspunkter. Med vårt lojalitetsprogram får du 20% avslag hver tredje behandling.

Bilde av en filler injeksering

Brynsløft

Omkring øynene våre sitter det en ringmuskel som har som oppgave å knipe øynene igjen. Når denne muskelen kniper øynene sammen ser vi at brynet også trekkes med nedover. Ved å sette en medisinsk injeksjon som roer ned muskelens kraft vil man på denne måten kunne klare å løfte brynet noen milimeter. Muskelen vil i behandlet område slappe mer av og samtidig trekke med seg brynet opp. En utrolig rask og enkel behandling som gir deg åpnere øyne og du ser mer opplagt ut.

Røykelinjer

Tegnene på en aldrende hud er at den blant annet mister sin fylde, fasthet og spenst, og dermed avsløres det på overflaten hva musklaturen under foretar seg. Munnpartiet er et godt eksempel på dette. Omkring munnen har vi en ringmuskel som har som oppgave å trekke munnen sammen i “kyssetrut”. På folkemunne kalles disse linjene for “røykelinjer”, men sannheten er at de oppstår like gjerne hos en ikke-røyker, men så og si aldri hos en mann. Dette fordi mannens hud er tykkere og dermed ikke avslører så lett muskelaturen under.

Sure munnviker

Det man kaller “sure munnviker” – marionettelinjer – oppstår når ansiktet mister volum og spenst og tyngdekraften trekker ned. Et hudoverskudd gjør ofte at både nasolabial fold (linjen fra nesevingen ned mot munnviken) og marionettene blir dypere. Dette kan også forverres hvis muskelen som sitter mellom munnvike og kjeveben er aktiv, noe den er i større grad hos enkelte. Den muskelen gjør at vi kan trekke munnviken ned mot kjevebenet, og man ser at denne tenderer å bli mer aktiv når vi eldes. I så tilfelle vil det være gunstig å kombinere behandlingen med en muskeldempende injeksjon. Denne behandlingen gjør mye for et ansikt, da marionetter forårsaker vertikale linjer, og det er nettopp de vertikale linjene man som behandler tilstreber å redusere.

Bunnylines

Dette er de vertikale linjene på tvers av neseryggen. Denne indikasjonen krever ikke så stor dose, og kan være vanskelig å få fullstendig vekk, men de kan med letthet dempes med en medisinsk injeksjon.
Her er det kun to punkter man setter, og dette er ikke et fullt område.

Gummy smile eller tannkjøttsmil

Dersom du er plaget av at mye av tannkjøttet vises når du smiler kan dette enkelt behandles med en injeksjonsbehandling- kun 2 små stikk.

Gummy-smile er for mange skjemmende og de unngår unngår å smile avslappet og på sitt bredeste. Injeksjonsbehandlingen som gjøres mot denne indikasjonen vil dempe aktiviteten i den muskelen som forårsaker at tannkjøttet vises.

Som andre injeksjonsbehandlinger vil effekten gradvis avta og behandlingen må derfor gjentas hver 3-4 måneder.

Vi finner riktig løsning sammen med deg

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Vi er genuint opptatt av at våre pasienter skal få en så trygg og god behandling som mulig, og samtidig skape resultater man kan være stolt av. Vi oppfordrer deg til å bestille en uforpliktende konsultasjonstime hvor vi sammen går igjennom dine ønsker og behov, samt besvarer dine eventuelle spørsmål før en potensiell behandling.

Portrett av våre ansatte - klinikk haukeland

Hva sier våre pasienter

Book en uforpliktende konsultasjonstime

Ofte stilte spørsmål

Mange kan lure på om de blir blå og hovne, om de kan ta denne behandlingen rett før jobb eller viktige tilstelninger.
Hevelse ser man aldri som følge av medisinsk injeksjon for rynkefjerning, men man kan være uheldig å få et lite blåmerke i huden. Det dreier seg ikke om store, skjemmende merker. Det blir bare knappenåls-store som er lette å sminke bort. Det er mange som stikker innom og tar en behandling i lunsjen og så går direkte tilbake til jobb.

Effekten kommer gradvis, fra dag 3, og har full effekt etter to uker. Den sitter godt i omlag to måneder, før man gradvis får muskelkraften tilbake. For mange synes de det er optimalt å ta ny behandling etter omlag 3 1/2 -4 måneder.

Det er forskjell på hvordan man priser en medisinsk rynkefjerning og fillere (eksempelvis R-geler). Filler-sprøytene kommer ferdig opptrukket i sterile 1 ml-sprøyter, og av hygieniske årsaker kan man ikke dele sprøyter.

Legemiddelet som brukes til rynkefjerning derimot kommer som tørrstoff i hetteglass, og inneholder mer enn vi trenger per område. Tørrstoffet blandes ut med en gitt mengde saltvann og behandler trekker deretter sterilt opp passende dose. Etter å ha vurdert muskelstryken, hudtykkelsen og snakket med kunden for å kartlegge hvor sterk effekt som ønskes. Derfor priser man dette per behandlet område da dosene vil varriere.

Se priser for rynkebehandling her

Mange frykter “frozen face”, og refererer til ulike kjendiser man ser i media. Det er viktig å understreke at disse kjendisene har gjort veldig veldig mye, og deres tydelige behandlede ansikt er et resultat av overbehandling. Det skal mye produkt og hyppige behandlinger til for at dette skjer.

Når kunden forteller meg at hun eller han får komplimenter om at han/hun ser bra ut, er det en bekreftelse på at behandlingen er vellykket. Ser man noen man tenker at “Jøss, hva har hun gjort med leppene”, eller “Oi, hun hadde mistet all mimikk” så er det en mislykket behandling. Man skal se ut som en forbedret utgave av seg selv.

Vi er her for deg

Har du noen spørsmål?

Vi forstår at mange har spørsmål når det kommer til denne type behandling. Vi besvarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.