Med årene vil hudens elastisitet avta, underhudsvevet (fett og muskler) vil miste volum. Dette gjør at huden blir slapp og at mange føler at det henger på kinn, hake og hals. Dette kan være en indiksjon for facelift eller ansiktsløft om man vil. Med et ansiktsløft vil huden strammes på halsen, rundt kjevelinjen og på kinnet.

Snittene legges foran og bak øret slik at arrene blir svært lite synlig. Dette er viktig for pasientene. Sting fjernes normalt etter 1 og 2 uker etter operasjonen. Det er individuelt hvor mye « blåmerker» man har etter operasjonen, men de fleste må regne med 1-2 uker.

Det er en forskjell i kulturen på plastisk kirurgi i de forskjellige landene og verdensdelen. I mange land er det ikke «feil» å se operert ut, mens særlig i Skandinavia og Nord-Europa, vektlegger man et mer naturlig utseende, man skal ikke se «operert» ut. Operasjonen gjøres i full narkose med fullt operasjonsteam med kirurg, anestesilege, anestesisykepleier og operasjonssykepleier.

Det er normalt svært lite smerter forbundet med et ansiktsløft, man preges mer av forbigående stivhet og nummenhet.  Det er vanlig å ha regelmessige kontroller i tiden etter operasjonen.

Den første tiden etter operasjonen er det vanlig med noe hevelse, dette vil vanligvis normalisere seg inne 2 uker. Arret foran øret er tidlig knapt synlig og kan etter kort tid påføres sminke for å skjules, Arret bak øret skjules av nettopp øret og håret.

Man kan gjenoppta kontorarbeid etter få dager, tyngre arbeid og belastninger (trening) bør man unngå de første 3 ukene.

Klinikk Haukeland utfører et stort antall ansiktsløft hvert år og operer pasienter fra hele landet med svært gode resultater.

Dr. Lars Haukeland ved Klinikk Haukeland i Drammen