Mange kvinner som vurderer en brystforstørrelse lurer på hvilken profil og størrelse som er rett for deres kropp. Det er mange hensyn som skal taes, og til syvende og sist handler det mye om hva kunden selv ønsker. Gjennom en konsultasjon hos oss vil vi sammen med vår pasient vise de ulike proteseformene, samt kunne ta en felles vurdering på hva som kan være en fornuftig og godt tilpasset størrelse. I dag finnes det mange forskjellige brystproteseprodusenter og mange forskjellige varianter med ulike kvaliteter og egenskaper..

Runde vs. dråpeformede silikonproteser

Et hovedskille er runde og anatomiske eller «dråpeformede» brystproteser. Enkelt sagt kan man si at runde proteser er runde slik selve ordet sier, mens de anatomiske/dråpeformerede silikonprotesene er formet som en dråpe med mer fylde i nedre del og mindre i øvre del. Mange vil si at de dråpeformede brystprotesene gir et mer naturlig utseende.

Round – Runde brystproteser

Ved Klinikk Haukeland bruker vi i hovedsak brystproteser fra Motiva. Silikonprotesene kommer i formene «Round» eller «Ergonomix». De runde silikonprotesene er noe hardere og kan ofte forbindes på proteser som ble mye benyttet tidligere. Denne protesen vil gi et litt tydeligere «gjennomslag» i øvre del av brystet. Dette igjen vil gi deg mer typisk «silikonlook» og da særlig ved valg av høy profil.

Ergonomix – Ergonomiske brystproteser

«Ergonomix» er det mykere alternativet til «Round». Her er selve brystprotesen mykere og mange vil si at den gir et mer naturlig inntrykk. Den gir mindre «gjennomslag» når det kommer til toppfylde, særlig når man velger en med lavere profil. Pasienter opplever at Motiva Ergonomix er både mykere og mer behagelig å både ta og ligge på.

Bilde av Motiva sine ulike brystproteser

Når det gjelder profiler er det stort sett 4 å velge mellom:

  1. Motiva Mini: Den har en laveste profilen, gir altså minst toppfylde. Er som regel aktuell for de minste og slankeste kvinnene.
  2. Motiva Demi: den vi også ofte kaller «normal profil». Denne vil gi mer toppfylde enn Motiva Mini, men fortsatt ikke like mye som de høyere profilene.
  3. Motiva Full: dette er det vi kaller høy profil. Den gir enda mer toppfylde enn Demi, men ikke like mye som Corsé. Dette er valget for deg som ønsker mer toppfylde, enten for å fylle et bryst mer etter vekttap/ amming, eller fordi du ønsker litt mer vekt på toppfylde.
  4. Motiva Coresé: Dette er den høyeste profilen fra Motiva. Den gir maksimal toppfylde og er valget for deg som vil ha noe større størrelse og kanskje mer «silikonlook», mer unaturlig. På den andre siden kan dette også være rett valg for kvinner som er store, trenger større volum og kraftigere «gjennomslag» i toppen for å få et kosmetisk bra resultat.

Anatomic vs Rund og Ergomomix

Dråpeformedes proteser er en annen type proteser enn Round og Ergonomix. De er fastere i konsistensen, nettopp for å være mer formstabile. Vi hadde stor glede av disse protesene i mange år og de ble benyttet for spesielle tilfeller som blant annet tubebryst, bryst med kort avstand mellom nippel og folden under brystet og rekonstruksjoner etter brystkreft. Med innføringen av Motiva Ergonomix føler vi at vi har et bedre alternativ i denne for de fleste tilfellene. På en måte kan man si at Motiva Ergonomix har man fått en mellomting mellom rund og anatomisk protese hvor man kombinerer fordelen fra begge protesetypene i en. Ulempene med anatomiske proteser er at de kan rotere og da blir formen på brystet feil. Videre er de grunnet denne formen laget med fastere silikon, noen som kan føles mer unaturlig/ ubehagelig.

Les mer om brystforstørrelse med brystproteser her

Les mer om brystforstørrelse med Motiva Minimal Scar her

Du kan også lese mer om Motiva på deres hjemmeside ved å klikke her

Se priser her