Øyelokksoperasjon eller øyelokksplastikk, er en populær prosedyre som reduserer tyngdefølelse, forbedrer side syn og gir ansiktet et mer våkent og ungdommelig utseende. Ved Klinikk Haukeland fokuserer vi på skreddersydde løsninger for å gi våre pasienter best mulig estetisk og funksjonelt resultat.

Hva er øyelokkoperasjon?

Øyelokkoperasjon er en kirurgisk prosedyre der overskudd av hud og fett fjernes fra enten øvre eller nedre øyelokk. Denne behandlingen korrigerer hengende øyelokk eller fjerner poser under øynene, som ofte er et resultat av aldring eller genetiske faktorer.

Fordeler med øyelokkoperasjon:

  • Forbedret synsfelt ved å fjerne hengende hud som dekker deler av synsfeltet.
  • Et mer våkent og ungdommelig utseende.
  • Reduserer tyngdefølelse
  • Reduserer poser under øynene.
  • Økt selvtillit og velvære.

Begrensninger ved øyelokksoperasjon

Noen pasienter har i tillegg til løs hud på øvre øyelokk nedfall av øyebryn. Denne problemstillingen lar seg ikke korrigere ved øvre øyelokksplastikk og pasienter vil på individuell basis anbefales brynsløft som vanligvis gjøres som en kikkhull operasjon med tilgang inne i behåret område.
Ved Klinikk Haukeland vil hver pasient få en personlig tilnærming. Vår prosess inkluderer:

  • Planlegging: En skreddersydd behandlings plan.
  • Operasjonen: Utført av våre erfarne kirurger av høyeste standard.
  • Etterpleie: Tett oppfølging og veiledning gjennom hele tilhelingsprosessen.

Hvem passer disse operasjonene for?

Øyelokksplastikk er den vanligste operasjonen som utføres både offentlig og privat. De aller fleste pasienter som opplever plager med løs hud på øvre øyelokk, poser under øynene eller skygging av side syn som følge av brynsnedfall er kandidater for disse operasjonene. Hos mange pasienter foreligger det en medisinsk indikasjon for operasjon og du vil da ha rett til sykemelding etter gjennomført inngrep.

Resultater og Helbredelse

Tilhelingsprosessen varierer, men de fleste pasienter kan vende tilbake til normale aktiviteter innen noen uker. Foreligger det medisinsk indikasjon for inngrepet vil du være sykemeldt første uken etter operasjon til stingene fjernes av behandlende kirurg. Blålig misfarging rundt øynene er helt vanlig og kan variere fra pasient til pasient men hos de fleste vil det meste av misfarging være borte ila de første 2 ukene.

Konklusjon

Vi ved Klinikk Haukeland vil gjøre det lille ekstra som skal til for å hjelpe deg å oppnå dine estetiske mål med høyeste standarder for kvalitet og omsorg. Kontakt oss i dag for en konsultasjon hos våre erfarne kirurger og med det ta det første steget mot et friskere, mer ungdommelig du.

Interne Linker

Lær mer om selve behandlingen og se gjeldene priser for øyelokkoperasjon.