Mange pasienter har spørsmål om brystoperasjon og amming, hvordan blir det med amming etter en brystoperasjon? Vi forstår at dette er ett hett tema blant både unge og gamle, og dette ønsker vi å snakke litt nærmere om i dette innlegget.

Amming og silikonproteser
Vi får mange spørsmål om ulike brystoperasjoner, og da særlig brystforstørrelse har noe å si for ammeevnen. Har du allerede ammet et barn, vil ikke en brystforstørrelse med silikonproteser svekke evnen til å kunne amme. Når snittet for å legge inn protesen legges under brystet eller i armhulen, vil ikke brystkjertelvevet berøres og ammeevnen forblir intakt. Altså kan du regne med å kunne amme etter en brystforstørring med silikonproteser.

Amming og brystreduksjon, brystløft, brystløft med silikonproteser
Når man gjør en brystreduksjon, brystløft eller brystløft med silikonproteser er dette operasjoner som påvirker brystvevet og derved melkeganger og kjertler og man må regne med at ammeevnen kan svekkes og i verste fall bortfalle. Hvis du vil være sikker på å kunne amme anbefaler vi på vente med inngrepet til du er ferdig med å få barn.

Ta kontakt med oss i dag!