Brystløft med proteser

Dersom du ønsker å endre både fasong og størrelse på brystet kan det være nødvendig å gjøre et brystløft kombinert med innleggelse av brystprotese. Litt forenklet kan man si at brystløftet endrer fasongen og brystprotesen endrer størrelsen på brystet.  Dersom man forsøker å legge inn proteser på bryst som henger for mye vil resultatet bli skuffende. Brystet vil ha samme form som før, bare større. Det vil si at brystvortene vil fortsatt peke nedover, at brystets volum i hovedsak vil være i nedre del, eller at man vil kunne få et såkalt “double bubble” fenomen. Litt forenklet kan man si at dersom brystvorten peker nedover, eller dersom folden under brystet sett fra siden er over brystvorten, eller at avstanden fra halsgrop til brystvorte er svært lang, trenger man et brystløft i tillegg til silikonprotesene.

En enkel og grov test er stå foran speilet og strekke armene rett ut til siden. Dersom du ikke ser folden under brystet forfra, er sannsynligheten stor for at du trenger et brystløft i tillegg til protesene. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt av kirurgen under konsultasjonen.

Ønsker du en konsultasjon?

Hvem kan opereres?

Brystløft med proteser kan tilbys alle over 18 år som er friske, inngir forståelse av det som skal skje og ikke har høy arvelig risiko for brystkreft.

  • Medikament-/stoffmisbrukere, psykisk ustabile pasienter og pasienter med klart urealistisk forventningsnivå kan ikke opereres
  • Pasienter med aktiv spiseforstyrrelse  kan ikke opereres. Er du under behandling/ kontroll for denne tilstanden og ønsker operasjon, bør du ha skriftlig  erklæring fra din behandler som begrunner behovet.
Brystløft med proteser hos Klinikk Haukeland i Drammen

Vi finner riktig løsning sammen med deg!

Vi på Klinikk Haukeland vil sammen med deg sørge for at vi velger det som er best for deg etter en samlet vurdering. Du kan gjerne ta med deg bilder av bryst som du synes er fine. Det kan gi oss bedre forståelse av hva du ønsker. Brystløft med proteser vil likevel sjeldent se ut akkurat som på bildet, da det er flere faktorer som kan påvirke dette. Like viktig er det å forstå at sammenlikninger med andre ikke sier noe om hvordan en type protese vil se ut på deg. Å benytte samme protese som en venninne vil garantert gi et annet resultat hos deg. Enhver protesetilpassing er helt individuell og kan ikke overføres til andre. Generelt tilstreber vi en personlig og naturlig forstørring basert på ditt utgangspunkt.

Bilde fra gratis konsultasjon om brystforstørrelse hos Klinikk Haukeland av Lars Haukeland i Drammen

TIDLIGERE PASIENTER SIER

«En meget dyktig og kunnskapsrik kirurg. Hans evne til å skjønne hva man ønsker, skape tillit i alle ledd av prosessen og sist, men ikke minst – resultatet av hans arbeid var helt strålende! Jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Hilsen meget fornøyd pasient-både pre- og postoperativt!»

«Jeg fikk utført brystreduksjon for noen år siden. Resultatet ble veldig bra. Hyggelig mann og beroligende. Følte meg trygg fra start til slutt. Jeg fikk dessverre noen komplikasjoner, men han fulgte meg tett opp i tiden etterpå og var kun en telefon/epost unna. Anbefales!»

«Anbefaler Lars Haukeland på det varmeste!  Jeg er mer enn fornøyd med resultatet og jeg fikk god oppfølging underveis og i etterkant. Han var alltid tilgjengelig om det var noe.»

«Ga meg et utrolig bra resultat og slik som jeg ønsket. Han kommer med flotte innspill på hva som kan se mye bedre ut. Han får 1000 stjerner i min bok. Beste legen jeg noen gang har gått til:)»

Dr. Haukeland er en utrolig dyktig lege og jeg følte meg trygg fra første sekund. Han vet hva han gjør og det virker virkelig som han bryr seg om pasientene sine. Klinikk Haukeland kan anbefales på det aller varmeste! Her blir du tatt veldig godt vare på.

«En meget dyktig og kunnskapsrik kirurg. Hans evne til å skjønne hva man ønsker, skape tillit i alle ledd av prosessen og sist, men ikke minst – resultatet av hans arbeid var helt strålende! Jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Hilsen meget fornøyd pasient-både pre- og postoperativt!»

Interessert i brystløft med proteser?

Bestill konsultasjonstime i dag

Viktig informasjon

Før operasjonen
Samme dag som du skal ta ett brystløft med proteser møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd.

Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for  blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før og etter et brystløft med proteser. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Om operasjonen – brystløft med proteser
Selve operasjonen varer 2-3 timer og gjøres i narkose kombinert med lokalbedøvelse. Her fjernes overskytende hud og brystet formes mer rundt og løftes opp. Det legges inn en protese som vi har diskutert størrelsen på i forkant.  Det vil bli sydd med sting innvendig i huden som blir borte av seg selv. Du vil få arr rundt brystvorten, fra brystvorten til folden under brystet og i selve folden under brystet. Arrene blir normalt som tynne streker og blekes med tiden så de ikke blir så synlige.  Du må bruke tape over arrene i 3 måneder for å bedre arrdannelsen. Oftest vil man velge å legge protesen under brystmuskelen.

Etter operasjonen
Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du vil ha fått på deg en sports-BH, og dersom vi har lagt protesene under muskel også et nedpressbånd. Overkroppen holdes litt høyt i sengen. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Tiden etter operasjonen
Dagen etter operasjonen kan du fjerne den løse kompressen (bandasjen) som ligger i BH’n. Tapen over selve arret skal ikke fjernes. Det er vanlig at tapen under brystet er litt gjennomtrukket av størknet blod. De første dagene skal du ta det mest mulig med ro. Du skal belaste armene dine minst mulig og forsøke å sove med overkroppen litt hevet. De første 2 ukene bør du begrense bruken av armene til å stelle deg selv og spise. Du kan dusje etter 4 dager. Du skal ikke kjøre bil selv den første uken og i alle fall ikke kjøre bil selv så lenge du bruker sterke smertestillende medisiner.

Det er ikke uvanlig at du merker at det er væske i (skvulper) i brystene en stund etter operasjonen. Det er normalt og er væske som vil bli tatt opp i kroppen etter hvert. Etter 2 uker kan du stort sett bevege deg normalt, men ikke belaste armene over skuldernivå, og ikke løfte tyngre enn 10 Kg. Sports-BH’n skal være på dag og natt de første 4 ukene, kun tas av når du dusjer. Etter de første 4 ukene holder det å bruke sports-BH’n på dagtid hvis ikke annet er avtalt.  Du kan begynne å trene forsiktig etter 6 uker (ikke benkpress og lignende). Etter å ha blitt operert med silikonproteser må du ikke bruke “push-BH” mer, det vil kunne ødelegge resultatet.

Etter 3 måneder kan du begynne å bruke andre BH’er enn sports-BH, hvis ikke annet er avtalt.Du bør utover det bruke sports- BH så mye som mulig, Tapen over arret skifter du første gang etter ca. 10 dager og etter det ca. hver annen uke i 3 måneder. Dette for å bedre arrdannelsen. Den første hevelsen etter operasjonen vil gradvis avta de første ukene. Generelt vil brystet “henge seg til” i løpet av det første året. Tendensen til heng i brystet er individuell og kan variere mye. Generelt kan man si at store, tunge bryst henger seg mer til/fortere enn små og faste.

Komplikasjonsfare
Som for alle kirurgiske inngrep består det en risiko for blant annet infeksjon og blødninger, men generelt er det liten komplikasjonsfare. Faren for komplikasjoner er størst første døgnet. Det vil stort sett dreie seg om en blødning i det ene brystet. Det vil ofte skje i løpet av de første timene etter at du har kommet hjem. Du vil i så fall oppleve at det ene brystet hovner mer opp enn det andre og er mer smertefullt. Denne forskjellen vil stort sett være veldig tydelig og ikke til å ta feil av. Du må i tilfelle dette skjer ta kontakt med klinikken, eller din kirurg direkte hvis dette skjer utenfor klinikkens åpningstid.

De som er sammen med deg det første døgnet må da bringe deg til klinikken etter nærmere avtale. Dette vil ikke ødelegge det endelige resultatet. Det vil stort sett alltid den første tiden være en sideforskjell vedrørende hevelse og smerter. Det er helt vanlig og kan avventes. Får du imidlertid en blødning som ovenfor beskrevet, vil du normalt ikke være i tvil. Noen ganger ved tvil, vil vi be deg sende bilde på SMS og vurdere ut i fra det.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes