Fettsuging - Liposculpture

Fettsuging (Liposculpture) er et av de vanligste kosmetiske kirurgiske inngrepene. Fettsuging er ingen slankemetode, men effektiv måte å fjerne uønskede, begrensede fettansamlinger på.  På Klinikk Haukeland brukes de mest moderne og effektive metodene for figurforming med fettsuging. Dr. Lars Haukeland har svært lang erfaring med fettsuging og har benyttet de fleste teknikker. Vi bruker blant annet PAL (Power Assisted Liposuction)-systemet som er velprøvd og svært effektivt i kombinasjon med SAFE-lipo ( Separation, Aspiration, Fat Equalization) teknikk.

Best resultat får man dersom man har god elastisitet i huden, slik at denne trekker seg fint sammen. Er huden uelastisk, kan det være nødvendig å fjerne hud også. Når man gjør en fettsuging fjerner man fettcellene i det aktuelle området permanent. Det må likevel alltid ligge igjen et lag med fettceller. Dersom man legger på seg vil man også kunne legge på seg i dette området, men i langt mindre grad enn før. Fettsuging foregår i dyp søvn/ narkose i kombinasjon med rikelige mengder med lokalbedøvelse. Enkelt forklart setter man inn store mengder fortynnet lokalbedøvelse med tynne kanyler. Dette bedøver området og gjør at fettet lettere lar seg fjerne med de litt mer kraftige fettsuging-kanylene.  Det vil etterlates små arr (noen mm) i områdene hvor det er fettsuget.

Ønsker du en konsultasjon?

Har du spørsmål angående fettsuging?

Bestill en konsultasjonstime i dag

Viktig informasjon

Før operasjonen

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og har fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat.

Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette før operasjonen. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.  Kirurgen vil møte deg og dere avklarer sammen områdene som skal opereres og disse merkes med tusj. Etter dette vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor de videre forberedelsene til operasjon blir gjort.

Om operasjonen

Etter at du har sovnet, vil de aktuelle områdene bli vasket sterile og du vil bli dekket til.  Så starter prosessen med å sette inn lokalbedøvelsen som skal virke litt før selve fettsugingen starter. Det vil ofte være nødvendig å snu deg litt frem og tilbake under operasjonen for å komme til de forskjellige områdene. Dette vil du ikke merke. Fettet som fjernes måles opp slik at vi kan se hvor mye som er fjernet. Det vanskelige og viktige er å lage jevne overganger til områder som ikke skal fettsuges og unngå ujevnheter. Når vi er ferdige vil de små innstikkene vi har brukt blitt tapet igjen eller få små sting som faller av seg selv.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du få på deg et kompresjonsplagg(body). Ofte legger vi litt kompresser innenfor dette som skal samle opp blod(sårvann) den første natten etter operasjonen. Det er ikke uvanlig at det blir litt blodvann-søl, så det kan være lurt å dekke til seng og stol som du bruker første natten. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter noen timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Tiden etter operasjonen

Infeksjoner og blødninger i forbindelse med fettsuging er svært sjeldent. Det vil variere i relativt stor grad hvilke begrensninger du må regne, avhengig av hvilke områder som er blitt fettsuget. Dette vil du få forklart. Generelt er det stort sett nødvendig å benytte en eller annen form for kompresjonsplagg(body) i de første 4 ukene og du kan heller ikke trene i denne perioden. Du kan dusje dagen etter operasjonen. Det er ikke uvanlig at du vil  være nummen i områdene som blir operert. Dette vil bedre seg over noen tid.  I begynnelsen vil du kunne merke ujevnheter som glatter seg etter hvert.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes