Øyebrynsløft / panneløft med kikkhullsteknikk

Mange henvender seg til oss for en øvre øyeloksplastikk. Ofte er problemet mer at øyebrynene (pannen) har sunket og gjør slik at øynene virker tunge og trøtte. Dette kan ikke bedres med en operasjon på øvre øyelokk. Noen ganger vil det til og med kunne forverre situasjonen. Løsningen er gjerne et øyebrynsløft (panneløft) som løfter øyebrynene opp og slik «åpner øyet» (prøv gjerne foran et speil). Dette gjøres helst med kikkhulls-teknikk som etterlater små arr inne i behåret område på hodet. Forhør deg med din kirurg om mulighetene for dette.Ofte (men ikke alltid) vil det være nødvendig å fjerne litt hud på øyelokket etter panneløftet. Dette gjøres vanligvis fra etter 6 uker etter panneløftet. Denne rekkefølgen gir best garanti for et nøyaktig og godt resultat. I noen tilfeller kan panneløft og fjerning av hud på øyelokk gjøres samtidig.

Ønsker du en konsultasjon?

TIDLIGERE PASIENTER SIER

«En meget dyktig og kunnskapsrik kirurg. Hans evne til å skjønne hva man ønsker, skape tillit i alle ledd av prosessen og sist, men ikke minst – resultatet av hans arbeid var helt strålende! Jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Hilsen meget fornøyd pasient-både pre- og postoperativt!»

«Jeg fikk utført brystreduksjon for noen år siden. Resultatet ble veldig bra. Hyggelig mann og beroligende. Følte meg trygg fra start til slutt. Jeg fikk dessverre noen komplikasjoner, men han fulgte meg tett opp i tiden etterpå og var kun en telefon/epost unna. Anbefales!»

«Anbefaler Lars Haukeland på det varmeste!  Jeg er mer enn fornøyd med resultatet og jeg fikk god oppfølging underveis og i etterkant. Han var alltid tilgjengelig om det var noe.»

Vurderer du øyebrynsløft / panneløft?

Bestill konsultasjonstime i dag

Viktig informasjon

Før opersjonen

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket, usminket (inkl. fuktighetskrem) og uten smykker/piercinger. Du skal ha tatt forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette før en øyelokksplastikk. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Om operasjonen

Operasjonen utføres i narkose i kombinasjon med lokalbedøvelse og tar 1-1.5 time.
Det legges 3 små snitt innenfor hårfestet oppe på hodet og 1 på hver side ved tinningen. Ved hjelp av videoendoskop løsnes pannehuden og «sinnamuskelen» svekkes. Øyebrynene løftes til ønsket høyde og festets med tråder som løser seg opp av seg selv. man førsøker så langt som mulig å oppnå symmetri. Men en må likevel være oppmerksom på at det stort sett alltid vil foreligge en grad av asymmetri før operasjonen og at det kan bestå etter operasjonen. Huden lukkes med små stifter som fjernes etter en uke. Du får en hodebandasje som du fjerner selv etter 2 dager. Det er fint å bruke et pannebånd om natten de første 2 ukene.

Etter operasjonen

Du blir liggende på oppvåkningen til du har klarnet opp av narkosen, spist, drukket og besøkt toalettet. Etter dette er du klar til å hentes hjem. Dette er vanligvis etter ca 2 timer. Du vil oppleve at pannen er glatt og litt hoven. Noen får bloduttredelser (blåmerker), da helst rundt øynene. Disse blir vanligvis borte etter 1-2 uker. Pannen vil føles litt nummen, men følelsen vil normalt komme tilbake etter de første månedene. Operasjonen er normalt ikke smertefull etterpå, men du får med deg smertestillende tabletter for de første dagen, i tillegg til de du har fått resept på fra før. Du skal i de første 1-2 ukene ikke løfte tunge ting og helst unngå å bøye deg helt ned til bakken. Trening skal du unngå helt de 3 første uke og deretter starte forsiktig. Første kontroll er vanligvis etter en uke hvor stiftene i håret fjernes. Deretter er det kontroll etter 3 måneder og 1 år.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er generelt svært sjelden. Som alle typer inngrep kan det oppstå infeksjoner og blødninger, men dette har vi ikke opplevd hittil på disse operasjonene. Din kontakt dersom du er bekymret for det, er din kirurg som du har direkte telefonnummer til.
Andre komplikasjoner kan være noe lenger vedvarende nummenhet i pannen, eller hårtap akkurat rundt snittene i hårfestet. Disse komplikasjonen er dog langt mindre uttalt og vanlig enn ved tradisjonelt panneløft med snitt fra øre til øre.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes