Fettransplantasjon

Fettransplantasjon er et inngrep som øker i popularitet. Med fettransplantasjon kan man gjøre både mindre og større inngrep. Eksempelvis kan man forstørre brystene eller jevne ut rynker og linjer i ansiktet. Man kan også bruke dette til forstørring av rumpe og lepper, eller jevne ut defekter etter tidligere operasjoner og skader. Man benytter seg da av ditt eget fett som hentes fra et annet sted med overskudd. Det er ikke alltid mulig å transplantere så store mengder fett som ønskelig i en operasjon, fordi fettcellene ikke overlever uten kontakt med vevet rundt. Derfor må fettransplantasjonen noen ganger gjøres i flere omganger.

Ønsker du en konsultasjon?

Du kan enkelt booke en konsultasjonstime

Garantert kort ventetid på våre konsultasjonstimer

Viktig informasjon

Før opersjonen

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og har fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen dersom ikke annet er avtalt med kirurgen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før operasjonen, og ikke begynne igjen før 4 uker etter. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Operasjonen

Operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse. Operasjonsområdet vaskes sterilt. Vi henter gjerne fett fra mage, hofter og lår. Fettet suges ut med tynne kanyler og behandles i en egen prosess før det sprøytes inn i de aktuelle områdene.

Etter operasjonen

Områdene hvor vi har hentet fett fra og områdene vi har transplantert det til, vil være hovent i noen dager, men lite preget av smerter. Det endelige resultatet kan ofte ikke bedømmes før etter noen måneder, men du vil allerede etter par uker få en god indikasjon på hvordan det blir. Det vil være individuelle retningslinjer i forhold til hensyn du skal ta etter operasjonen, avhengig av hvilken operasjon du har vært igjennom. Det vil bli forklart deg både under konsultasjonen og etter operasjonen.

Komplikasjoner

Det er generelt få komplikasjoner. De vanligste er ujevnheter i de transplanterte områdene. Ofte vil disse gå seg til i løpet av de første månedene, noen ganger vil det kreve et nytt inngrep med “påfylling” av fett.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes