Ansiktsløft (Facelift)

Med årene eldes huden og elastisiteten avtar. I ansiktet kan dette forsterkes av vekttap, røyking og soling, men også påvirkes av arvelige komponenter. Ofte vil huden på halsen bli slapp og halsmuskel-strengene bli tydeligere. Dette er noe som i de fleste tilfeller enkelt kan utbedres ved hjelp av en facelift / ansiktsløftsbehandling. Videre siger ansiktshuden med underhud, fett og ansiktsmuskulatur slik at det dannes poser på siden av kinnet, og hakekonturen blir dårligere definert. Det er denne nedre delen av ansiktet som kan forbedres med et ansiktsløft. Operasjonen kan kombineres med laserbehandling eller andre operasjoner, som for eksempel øyelokksplastikker, fettransplantasjoner og panneløft. Mange har større eller mindre linjer (rynker) i ansiktet. Disse forbedres ikke nødvendigvis med et ansiktsløft. Behandlingen er ikke varig, aldringen og siget i bløtdeler og hud fortsetter også etter en operasjon. Man kan på en måte si at man med et ansiktsløft skrur tiden tilbake, men at tiden starter å gå igjen. Det er store individuelle forskjeller i hvor raskt aldringsprosessen setter inn igjen, og den påvirkes også av din helse og livsstil.

Ønsker du en konsultasjon?

TIDLIGERE PASIENTER SIER

«Hadde min operasjon på mandag, og må bare skryte av hele teamet deres! Så utrolig dyktige, profesjonelle og ikke minst omsorgsfulle folk. Og Lars ringte meg både før og etter operasjonen, så har følt meg så ivaretatt. Du kan gjerne hilse de alle og takke så mye ❤️!»

«Minimalt med smerter og god til beins😀 kjempe fornøyd og takknemmelig for dagen!!
Tusen takk for alt dere er hos dere- fantastiske mennesker hver og en av dere🙏🏻🙌🏻❤️❤️❤️❤️❤️»

«Jeg anbefaler Klinikk Haukeland på det varmeste! Jeg har blitt operert tidligere på en annen klinikk og dette var noe annet. Jeg følte at kirurgen forstod meg, han var en varm og erfaren kirurg som gjorde at jeg følte meg veldig trygg og ivaretatt både før, under og etterpå. Jeg hadde blitt vist rundt på klinikken og dette føltes fint! På konsultasjonen tok han seg god tid og jeg visste at hans kirurgiske team også var de beste på sitt felt. På operasjonsdagen ble jeg så godt mottatt på klinikken av solstrålen i resepsjonen, og alle mine nerver forsvant som dugg fra solen 🌞 en trygg og koselig atmosfære i klinikken gjorde at dette ble en veldig god opplevelse! Varme i sengen og nydelig servering når jeg våknet.
Tusen takk, dette var helt fantastisk!»

«En meget dyktig og kunnskapsrik kirurg. Hans evne til å skjønne hva man ønsker, skape tillit i alle ledd av prosessen og sist, men ikke minst – resultatet av hans arbeid var helt strålende! Jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Hilsen meget fornøyd pasient-både pre- og postoperativt!»

Vurderer du facelift / ansiktsløft?

Bestill en konsultasjon i dag

Viktig informasjon

Før opersjonen

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og har fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan, må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløselige vitaminer som E,D,K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir økt fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat. Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 4 uker før, og ikke starte igjen før 4 uker etter et ansiktsløft. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Om operasjonen

Man kan grovt sett dele inn i to metoder for ansiktsløft. Den ene er et rent hudløft/oppstramming uten å gjøre noe med de underliggende strukturene (bløtdelene). Denne metoden har en mer kortvarig effekt fordi huden raskt blir slapp og tøyer seg. Den mer vanlige og varige metoden strammer også de underliggende strukturene (SMAS). Dette er den foretrukne metoden ved Klinikk Haukeland. Selve operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse og tar ca 3 timer. Det legges et snitt i den behårede delen av tinningen, ned foran øret, rundt øret, under og opp til hårfestet bak øret. Slik blir snittet knapt synlig. Vi fjerner ikke hår i forbindelse med operasjonen. Det legges normalt en liten silikonslange inn under huden for å drenere blod og sårvann de første 1-2 dagene. Vi syr vanligvis med sting som skal fjernes etter 1 og 2 uker. Du får også en lett hodebandasje de første dagene. Hvis vi har utført halsløft/stramming av halsmuskelen, velger vi ofte å gi deg hodebandasje i 1 uke.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til, vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Vanligvis er det lite smerter forbundet med et ansiktsløft. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-3 timer. Vi kontakter dem du har avtalt henting med.

Tiden etter operasjonen

Det er viktig å ta det med ro. Du skal ikke løfte tunge ting eller bøye deg mot gulvet. Du bør avstå fra trening i 4 uker. Du skal unngå å ligge på siden med et av kinnene ned den første uken. Du vil naturlig nok være noe hoven i ansiktet, og du vil også kunne være litt skjev i leppene på grunn av hevelsen og virkningen av lokalbedøvelsen på nervene den første tiden etter operasjonen.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er generelt sjelden. Som ved alle operasjoner består risiko for blødning og infeksjon. Huden over ørebensknoken bak øret har tynn og sårbar hud. Her kan det forbigående bli noen sårdannelser. Du må regne med noe nedsatt følelse på kinnene, i alle fall den første tiden etter operasjonen. Det er beskrevet skader på de motoriske nervene i ansiktet i forbindelse med ansiktsløft. Dette betyr skade på de nervene som styrer ansiktsmuskulaturen og derved kan gi lammelser. Med metoden vi benytter ved Klinikk Haukeland, anser vi denne risikoen for svært lav.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes