Hvorfor medisinsk rynkebehandling?

Mange vurderinger ligger til grunn for enhver behandling, det er aldringsutvikling, hudkvalitet, muskelstyrke, anatomi og mimikk samt hva er kundens forventninger om ønsket resultat. Ut i fra dette velger behandler produkt, det betyr er dette en muskeldreven rynke eller er det en rynke som trenger å fylles opp?

Er det en muskeldreven rynke så bruker vi et reseptbelagt legemiddel som injiseres i muskelen slik at muskelen ikke lenger klarer å trekke seg sammen. Er dette en rynke som kommer av volumtap i huden er det derimot en filler-injeksjon som er nødvendig. Det finnes mange ulike typer fillere, eksempelvis R-geler og Juvderm, og alle har sine spesifikke egenskaper og indikasjoner. Kosmetiske behandlinger er mer komplekse enn man kanskje tror.

Myter omkring medisinsk rynkebehandling

Det florerer mengder av myter omkring medisinsk rynkebehandling. Å reklamere for et reseptbelagt legemiddel er lovstridig, selv om man ser at mange klinikker gjør det allikevel. Så derfor kaller vi denne behandlingen der et toksin injiseres i en muskel for «medisinsk rynkefjerning».

Det man kan si er at selve toksinet er ute av kroppen etter 24 timer, og det er ingen risiko eller fare forbundet med bruk av dette legemiddelet. Det har vært i omfattende bruk siden 1960-tallet. Det finnes utallige studier, og det brukes i dag i så stort omfang både på medisinske og på kosmetiske indikasjoner. Vi kan med stor sikkerhet si at det finnes ingen betenkeligheter omkring legemiddelet.

Bivirkinger

Til å være verdens mest potente toksin, er det overraskende lite bivirkninger av dette legemiddelet. Vel og merke om det settes i riktig muskel i riktig dose. Det er mange muskler i ansiktet på et forholdsvis lite område, så her ligger musklene lag på lag og side om side. Så hvis dosen er litt for stor eller ikke settes i rett muskel, vil man kunne få bivirkninger av at omliggende muskler er påvirket.

Dette kan være skjeling, tunge øyelokk, pannen som blir tung osv. Derfor vil man ikke at kunden skal trene hardt rett etter behandling, eller ta ansiktsmassasje eller gjøre ting som innebærer klemming og press på muskler som er behandlet.

Hvem kan ikke behandles?

  • Gravide og ammende
  • Pasienter med sykdom i muskel/nervesystem (ALS, Eaton Lampbert) eller som utredes for dette.

Medisinsk rynkebehandling har effekt på depresjon?

Stadig flere har fått med seg ulike fagartikler og studier som er gjort i forhold til dette legemiddelets effekt på behandlingsresistent depresjon. Studien de fleste henviser til er der man behandler sinnarynke/bekymringsrynken mellom øyebrynene på 30 personer med behandlingsresistent kronisk depresjon. En gruppe fikk placebo, det vil si injeksjon som ikke innehold virkestoff, og en gruppe fikk legemiddelet.
Pasientene visste selvsagt ikke hvem som fikk hva. Etter seks uker var symptomene på depresjon redusert med 47 prosent hos de som fikk legemiddelet, men med bare ni prosent i kontrollgruppa. Effekten av injeksjonen var enda større ved slutten av studien, etter 16 uker. Dette var en randomisert kontrollert studie, det vil si at studien er av god kvalitet og er pålitelig.

Professor Tilmann Kruger ledet studien, og forklarer at vi uttrykker følelsene våre med ansiktsutrykk. Våre ansiktsuttrykk sender igjen signaler til hjernen slik at følelsene blir forsterket, som igjen fører til at følelsesmusklene i ansiktet aktiveres. Dersom vi utfører medisinsk rynkefjerning på ansiktsmuskulaturen, bryter vi denne sirkelen.

– Legemiddelet kan være en effektiv og billig tilnærming ved depresjon, mener forskerteamet med Dr. Kruger i spissen.

Flere studier er gjort på dette hvis man har lyst til å lese mer:

Dersom du vurderer en operasjon eller en behandling er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss via telefon eller epost. Du kan også booke en konsultasjonstime dirkete via vår online timebestilling.

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av de vanligste spørsmålene vi får på konsultasjonene

Hvordan ser jeg ut etter en injeksjonsbehandling?

Mange kan lure på om de blir blå og hovne, om de kan ta denne behandlingen rett før jobb eller viktige tilstelninger.
Hevelse ser man aldri som følge av medisinsk injeksjon for rynkefjerning, men man kan være uheldig å få et lite blåmerke i huden. Det dreier seg ikke om store, skjemmende merker. Det blir bare knappenåls-store som er lette å sminke bort.
Det er mange som stikker innom og tar en behandling i lunsjen og så går direkte tilbake til jobb.

Hvordan kommer effekten av medisinsk rynkefjerning?

Effekten kommer gradvis, fra dag 3, og har full effekt etter to uker. Den sitter godt i omlag to måneder, før man gradvis får muskelkraften tilbake. For mange synes de det er optimalt å ta ny behandling etter omlag 3 1/2 -4 måneder.

Hva er “ett område”, og hvorfor prises rynkefjerning på denne måten?

Det er forskjell på hvordan man priser en medisinsk rynkefjerning og fillere (eksempelvis R-geler). Filler-sprøytene kommer ferdig opptrukket i sterile 1 ml-sprøyter, og av hygieniske årsaker kan man ikke dele sprøyter.

Legemiddelet som brukes til rynkefjerning derimot kommer som tørrstoff i hetteglass, og inneholder mer enn vi trenger per område. Tørrstoffet blandes ut med en gitt mengde saltvann og behandler trekker deretter sterilt opp passende dose. Etter å ha vurdert muskelstryken, hudtykkelsen og snakket med kunden for å kartlegge hvor sterk effekt som ønskes. Derfor priser man dette per behandlet område da dosene vil varriere.

Se priser for rynkebehandling her

Blir jeg seende anderledes ut?

Mange frykter “frozen face”, og refererer til ulike kjendiser man ser i media. Det er viktig å understreke at disse kjendisene har gjort veldig veldig mye, og deres tydelige behandlede ansikt er et resultat av overbehandling. Det skal mye produkt og hyppige behandlinger til for at dette skjer.

Når kunden forteller meg at hun eller han får komplimenter om at han/hun ser bra ut, er det en bekreftelse på at behandlingen er vellykket. Ser man noen man tenker at “Jøss, hva har hun gjort med leppene”, eller “Oi, hun hadde mistet all mimikk” så er det en mislykket behandling. Man skal se ut som en forbedret utgave av seg selv.

Fant du ikke svar?

Har du andre spørsmål er det bare å sende oss en melding eller ringe oss.

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes