Åreknuter

Moderne åreknutebehandling bedrer kosmetisk utseende, gir effektiv symptomlindring og bedret livskvalitet hos personer som er plaget av åreknuter. Sykemelding er oftest ikke nødvendig.

KLINIKK HAUKELAND tilbyr moderne, trygg og skånsom kateterbasert (minimal invasiv) behandling av åreknuter uten ventetid. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse og etterlater ikke synlige arr.

Åreknuter (varicer) og spindelvevårer (spiders)  er meget vanlig og sees hos 1 av 3 voksne. Tilstanden er vanligere hos kvinner enn hos menn og forverres vanligvis over tid. Arvelighet betyr mye for utviklingen av åreknuter. Andre utløsende faktorer kan være graviditeter, fedme og yrker med mye ståing.

Åreknuter oppstår hvis klaffene i samleårene (venene) i bena går i stykker. Trykket i blodåren øker og det oppstår kosmetisk skjemmende åreknuter og/eller spiders, samt varierende plager i form av tyngdefornemmelse, press, hevelsestendens, kløe, og kramper. Hvis tilstanden får utvikle seg kan det oppstå hudforandringer i form av pigmenteringer, eksem og i verste fall sår. Årebetennelse og hudinfeksjoner (rosen) er smertefulle komplikasjoner som kan oppstå. Blødning fra åreknuter kan forekomme.

UTREDNING

Årekuter utredes ved hjelp av en ultralyd undersøkelse av samleårene i bena. Legen ser etter klaffelekkasje i blodårene og anbefaler ut fra dette den beste behandlingen for deg.

 

Konsultasjon: Kr. 1200,-

Ønsker du en konsultasjon?

KATETERBASERT RADIOFREKVENS (RF) BEHANDLING AV ÅREKNUTER

Inngrepet utføres i lokalbedøvelse. Et tynt kateter settes ultralydveiledet inn i blodåren som skal behandles og hvor det er åreknuter. Når kateteret er riktig plassert behandles blodåren ved at katetertuppen varmes opp med radiofrekvensbølger styrt av en datamaskin. Resultater er at åren brennes innvendig slik at den  tetter seg,  og åreknutene blir borte.

MIKROPHLEBECTOMI

Utføres i lokalbedøvelse og tilbys hvis det kun er behov for lokal fjerning av en åreknute, eller i kombinasjon med kateterbasert behandling med RF eller lim. De ødelagte blodårene/åreknutene fjernes via små stikkhull i huden og etterlater knapt synlige arr.

FJERNING AV ÅREKNUTER MED LIM

Liming av åreknuter er en unik minimal invasiv prosedyre der vi med et tynt kateter limer igjen blodårene som er syke av åreknuter ultralydveiledet. Mange opplever umiddelbar bedring av plager og synlige åreknuter. Ulikt andre kateterbaserte prosedyrer som varmer opp/brenner årene innvendig, kreves det nesten ikke lokalbedøvelse. Behandlingen utføres altså med et minimum av sprøytestikk og ubehag. Bivirkninger som brannskader i hud og nerveskader forekommer ikke.

Du kan gjenoppta normal aktivitet rett etter behandlingen.

Venaseal er spesiallaget for åreknutebehandling. Limet er ikke skadelig for kroppen og har vært brukt i ulike typer medisinsk behandling i 50 år.

SKLEROTERAPI AV ÅREKNUTER

Skeloterapi er velegnet for behandling av små, kosmetisk skjemmende årer, såkalte retikulære vener og spider nevi. Brukes også som supplement til annen åreknutebehandling, spesielt hos pasienter som tidligere er operert med åpen operasjon.Skleroterapi utføres etter klinisk utredning med ultralyd (UL). En sprøyte med skleroserende /lokalt irriterende medikament settes inn i den åren som man ønsker skal forsvinne. Bedøvelse er ikke nødvendig.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt