Armplastikk

Hudens elastisitet minker med alder, men også med overvekt og eventuelt påfølgende vekttap. Dette kan på overarmene komme til uttrykk som et heng på undersiden av overarmen (også kalt “grevinneheng”). Noen ganger kan man også ha et rent fettdepot (fettoverskudd) som kan behandles med fettsuging alene (se eget tema fettsuging/ liposculpture). Ved overarmsplastikk fjerner man både overskytende hud og fett. Dette etterlater et langsgående arr fra armhulen ned til albuen.

Ønsker du en konsultasjon?

TIDLIGERE PASIENTER SIER

«En meget dyktig og kunnskapsrik kirurg. Hans evne til å skjønne hva man ønsker, skape tillit i alle ledd av prosessen og sist, men ikke minst – resultatet av hans arbeid var helt strålende! Jeg anbefaler ham på det sterkeste!

Hilsen meget fornøyd pasient-både pre- og postoperativt!»

«Jeg fikk utført brystreduksjon for noen år siden. Resultatet ble veldig bra. Hyggelig mann og beroligende. Følte meg trygg fra start til slutt. Jeg fikk dessverre noen komplikasjoner, men han fulgte meg tett opp i tiden etterpå og var kun en telefon/epost unna. Anbefales!»

«Anbefaler Lars Haukeland på det varmeste!  Jeg er mer enn fornøyd med resultatet og jeg fikk god oppfølging underveis og i etterkant. Han var alltid tilgjengelig om det var noe.»

«Ga meg et utrolig bra resultat og slik som jeg ønsket. Han kommer med flotte innspill på hva som kan se mye bedre ut. Han får 1000 stjerner i min bok. Beste legen jeg noen gang har gått til:)»

Spørsmål om armplastikk og hvordan dette fungerer?

Bestill en konsultasjonstime i dag

Viktig informasjon

Armplastikk – Før operasjonen

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevan må du slutte å ta dette minst 3 dager før operasjonen. Bruker du Albyl-E må du slutte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E,DK og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngås fordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare for blødningskomplikasjoner og uheldig resultat.Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slutte med dette minst 2 uker før og etter   operasjonen. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Om operasjonen

Operasjonen gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse. Vi starter med å fettsuge under armen og fjerne det overskytende fettet. Etter dette fjerner vi huden og syr sammen med innvendige sting som ikke skal fjernes. Vi legger en tape-stripe over arret og en lett komprimerende bandasje.

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner til vil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det. Du vil eventuelt få på et kompresjonsplagg for armene.  Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Tiden etter operasjonen

Du skal bruke tettsittende plagg på armen eller kompresjonsplagg i 4 uker. De første 2 ukene skal du prøve å begrense bruken av armene det det mest nødvendige og ikke løfte tungt. Etter 2 uker kan du begynne å normalisere bruken av armene, men ikke trene før det har gått 6 uker. Tapen som vi har satt på skal byttes etter 2 uker, deretter med ca. 2 ukers intervaller byttes inntil det har gått 3 mnd. Dette for å bedre arrdannelsen.

Om komplikasjoner

Alle kirurgiske inngrep innebærer en generell risiko for infeksjoner, blødning og uheldig arrdannelse. Den er i denne sammenhengen lav.  Du kan oppleve noe nedsatt hudfølelse i det opererte området, men den vil i stor grad bedre seg etter noen måneder.

HAR DU NOEN SPØRSMÅL?

Ikke nøl med å ta kontakt

Bli med i vår kundeklubb!

– Hold deg oppdatert på spennende tilbud og eventes